VijestiLifestyle

Obilježen Dan ružičastih majica u školama u Gospiću!

Svake zadnje srijede u veljači obilježava se Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, još poznat kao “Dan ružičastih majica”.


Dan ružičastih majica je inicijativa u prevenciji vršnjačkog nasilja koju su prihvatili gotovo svi – djeca, mladi, odrasli, učenici, učitelji, nastavnici, profesori i svi ljudi koji su svjesni da je vrijeme da se kaže STOP NASILJU. Dan prevencije vršnjačkog nasilja ili “Pink Shirt Day” u svijetu se obilježava dugi niz godina, a sve je počelo u Kanadi 2007. godine. Pink Shirt Day je ideja nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi. Dječak koji je bio žrtva nasilja, na prvi dan škole došao je u ružičastoj majici u znak podrške liječenju teško bolesne majke.  Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice od Ujedinjenih naroda.

Tako je i DND Gospić i ove godine sudjelovao u obilježavanju Dana ružičastih majica u suradnji sa OŠ dr. Jure Turića Gospić i PŠ Lički Novi. Organizirale su se dvije radionice za učenike u kojima su se prije svega dale informacije o povodu i cilju Dana ružičastih majica. Osim što su učenici naučili zašto baš taj dan i zašto baš ružičasta boja, skrenula se pažnja upravo na vršnjačko nasilje. Kroz edukativne igre, učenici su naučili nešto i o osobama od povjerenja, utvrdili su zašto je važno odgovorno se ponašati prema svojim prijateljima te su uz pomoć „mreže prijateljstva“ poslali prijateljima pozitivne i lijepe poruke. U obilježavanje Dana uključili su se učenici, učitelji i nastavnici škola te su na satovima razrednika razgovarali o ovoj temi, izrađivali različite transparente i poruke koje su fotografirali i rado podijelili s ostalima!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: DND Gospić | Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close