VijestiTurizam

Novo ličko turističko odredište: Prvi gosti za desetak dana stižu u prvi eko kamp u Vrhovinama

U blizini Vrhovina traju završni radovi prije otvaranja prvog kamp resorta s četiri zvjezdice u gorskoj Hrvatskoj. Riječ je o investiciji vrijednoj 22 milijuna kuna, a upravo su investicije i izvoz bile glavne teme foruma Lider invest u Otočcu gdje je upozoreno da se Hrvatska treba okrenuti stranim tržištima.


U tom povodu HRT je objavio video prilog o prvom kamp resortu Eko resort Vrhovine gdje se obavljaju završni radovi prije njegova otvaranja, a prvi gosti očekuju se već za desetak dana. Kamp raspolaže s 32 luksuzne mobilne kućice za 140 posjetitelja te 70 mjesta za kampere i 20 za šatore. Vlasnik resorta Zvonimir Petričević rekao je kako s optimizom gleda u budućnost ove investicije s obzirom da kamp već bilježi 50 posto popunjenosti, iako još prava promidžba nije niti krenula.

Petričević kaže kako nije bio problem doći do novca za ovaj projekt unatoč velikoj dokumentaciji te kako na ulagačku klimu gleda s dosta optimizma. Projekt su prepoznali i lokalna zajednica i banka, naglasio je. “Svi se žale, no ja se osjećam izvrsno”, ističe Petričević dodajući kako je imao potporu Županijskog ureda za urbanizam te da je sve dozvole dobio za manje od četrdeset dana.

Lika u posljednje četiri godine bilježi preko 40 posto izvoza i to mahom mineralnih sirovina i drva no i turizam predstavlja veliki dio u dobrom ličkom BDP-u.

Na forumu u Otočkoj gospodarskoj komori govorilo se na temu važnosti pozitivne ulagačke klime i okretanju drukčijim investicijskim trendovima u Hrvatskoj – izvozu. “Ljudi to ne osjete u onoj mjeri u kojoj bi mi htjeli da osjete, ali to su ipak pretpostavke da Ličko-senjska županija grabi prema jednim korakom prema naprijed”, rekao je sudionik foruma, župan Ličko-senjske županije Darko Milinović.

Lika kao izvor hrane ima velike mogućnosti i bilježi pozitivne trendove unatoč gubitku stanovništva. Ali, bez pomoći države, kao u slučaju Slavonije, u tim krajevima kao i u Gorskom Kotaru i Dalmatinskoj Zagori još dugo neće biti sjajno, istaknuo je u  Regionalnom Dnevniku.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: HRT | Foto: Screenshot/HRT

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close