Hrvatska

Novi singl SUN U inspiriran godinom koja će nam svima zauvijek ostati u pamćenju

2020

2020. bez sumnje ostat će zabilježena u povijesti kao jedna od onih koja je korjenito promijenila našu svakodnevicu, a svatko od nas na osobnoj razini dugo će nositi utiske nedavnih i trenutnih previranja.


Glazbenica i producentica SUN U svoje emocije pretočila je u pjesmu simboličkog naziva “2020”. Iako, kako sama kaže, karantena i izolacija ju kao introverta nisu toliko pogodile, ali potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka, na nju je ostavio puno jače posljedice.

Okolnosti toga dana navele su je na razmišljanje o našoj ranjivosti i dragocjenosti života.

“Sjećam se da sam večer prije počela montirati spot za T.R.A.G i imala točnu kalkulaciju i štopericu u glavi kad mora sve biti spremno za izlazak, sva u svojim stresovima, pripremama, napeta kao špaga, istempirana, sav fokus mi je bio na tome. I onda se dogodio potres. To jutro me totalno izokrenulo. Sjedila sam vani u parku, smrzavala se na klupici u cijeloj onoj neizvjesnosti sa svima ostalima, ljudi drže razmak, s maskama na licu, torbama, kućnim ljubimcima, pada snijeg, znači prošla mi je sto i jedna informacija u glavi i pomislila sam ‘Jel li ovo san?! ‘.

U jednom trenutku palo mi je na pamet kako sam ostavila laptop gore u stanu, a sve mi je na njemu – sav posao, sva muzika, i onda se pojavila misao: ‘Ajme, spot!”- ali već u idućoj sam došla do zaključka da je to postalo trivijalno. Mali smo, mravi smo, krhki smo, život je predragocjen. Svaka sitnica koja me mučila mi je izgledala toliko ne bitno, nikad ne bitnije.”

Nakon tog šokantnog dana SUN U je sve emocije pretočila u pjesmu “2020” koja joj je poslužila kao svojevrsna terapija i na svoj način ovjekovječila godinu koja će nam svima zauvijek ostati u pamćenju.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close