VijestiScena

Novi singl Igora Delača – “Budan”

Pjesma „Budan“ novi je singl Igora Delača sa kojim se ovaj put predstavlja u sasvim novom i drugačijem glazbenom stilu, koji će biti pravo iznenađenje i koji donosi potpuni zaokret u njegovoj glazbenoj karijeri.


Velika promjena u obliku svježeg i modernog pop zvuka rezultat je suradnje s autorsko-producentskim timom „Hit Factory“ i izdavačkom kućom „Croatia records“, s kojom je Igor nedavno potpisao višegodišnji ekskluzivni ugovor. Tekst pjesme potpisuje naša poznata TV voditeljica, Uršula Tolj, dok su za zaraznu glazbu, radiofoničan aranžman i modernu produkciju zaslužni Miroslav i Ivan Zečić (Hit Factory).

Moram Vam otkriti da sam čekajući na izlazak mog novog singla bio doista nestrpljiv i uzbuđen kao nikada prije. Sada ponovo osjećam onaj isti mladenački zanos i entuzijazam s početka karijere i zaista želim dati sebe i više od 100 %, kako bih slušateljima iskreno i na pravi način prenio svu ovu energiju i emociju koju osjećam. Moja nova glazbena priča na neki način predstavlja povratak glazbenim korijenima i onome što najviše volim, ali ovaj put u modernoj pop produkciji za koju je zaslužan mladi i izuzetno talentirani producent Ivan Zečić. Za sve one koji su navikli na moj dosadašnji rad to će biti mali, nadam se pozitivan šok, a za sve koji me znaju još iz doba prije grupe „Prva liga“, to će biti jako ugodno iznenađenje“, rekao nam je Igor Delač.

Ono što ovu pjesmu čini posebnom i drugačijom od drugih je činjenica da je pjesma „Budan“ prvi dio „Trilogije o ljubavi“. Riječ je o tri pjesme koje su povezane ne samo pričom i tekstom, već i glazbom, tako da sam kraj pjesme „Budan“ ujedno otkriva i početak sljedeće pjesme koja će se zvati „Ljubav“. Trilogiju će u istom stilu zaokružiti pjesma „Istina u tami“ čiju objavu planiramo krajem godine.

Zanimljivo je da sam upravo u trenucima kada sam intenzivno razmišljao o daljnjem tijeku svoje glazbene karijere, svjestan da moram nešto mijenjati i napraviti značajan iskorak, slučajno sreo starog prijatelja, osječkog glazbenika Miroslava Zečića, koji se zajedno sa svojim sinom Ivanom bavi autorskim radom i glazbenom produkcijom (Hit Factory). U spontanom razgovoru došli smo do zaključka da imamo skoro identične poglede na glazbu uopće, kao i na glazbeni smjer u kojem bi dalje trebao krenuti, te da zajedno svakako moramo pokušati napraviti nešto novo i prepoznatljivo, sasvim drugačije od onoga što sam radio do sada. Rezultat toga je pjesma „Budan“ i cijela „Trilogija o ljubavi“ za koju sam uvjeren da je upravo ono što mi je nedostajalo i u čemu sam se 100% pronašao. Već na prvu izvedbu uz akustičnu gitaru, svi smo odmah kliknuli, osjetili emociju i pozitivnu energiju kojom pjesme zrače, što će isto tako, siguran sam, prepoznati i osjetiti brojni slušatelji. Izuzetno mi je važno i drago da moj autorsko-producentski tim (Hit Factory) prilikom rada na mojim pjesmama, posebnu pažnju posvećuje izražajnosti i specifičnim karakteristikama moga glasa, kao i modernim glazbenim trendovima, što sve zajedno daje jedan novi prepoznatljivi glazbeni izričaj. U svemu tome veliku potporu nam pruža i moj diskograf „Croatia records“ na čemu sam im neizmjerno zahvalan”,ističe Igor Delač.

Snimanje spota za pjesmu „Budan“ trajalo je dva puna dana i odvijalo se na više lokacija u Zagrebu, Županji i Osijeku. Spot je režirala glumica Nevena Vukes (ex.Ristić), a interesantno je da se u spotu osim dobro nam znane osječke glumice Ivane Soldo Čabraja pojavljuju brojna poznata lica sa glazbene scene i to: Pero Galić (Opća opasnost), Mario Roth (grupa Vigor), Goran Bošković (Fluentes), Marko Vukes, kao i mlada, popularna glumica Mia Valentić Anočić, te naša poznata TV voditeljica Uršula Tolj.

Moji dragi prijatelji rado su pristali sudjelovati u mom spotu i na taj način mi simbolično
dali potporu na novom glazbenom putu, za što im se iz sveg srca zahvaljujem, jer njihova mi podrška stvarno jako puno znači. Uvjeren sam da će spot za pjesmu „Budan“ biti pravo iznenađenje i osvježenje, te da će naići na pozitivne komentare moje vjerne publike kao i brojnih novih slušatelja i poklonika, koje ću nadam se steći ovom promjenom glazbenog izričaja. Pozivam moju dragu publiku i sve one koje zanima kako zvučim u novom glazbenom stilu, da poslušaju moju novu pjesmu i pogledaju spot. Isto tako ih pozivam da me i dalje prate na mom YouTube kanalu, kao i na društvenim mrežama, gdje će ažurno biti objavljivane i najavljivane sve aktivnosti vezane uz moje buduće nastupe i promociju nove pjesme“, završio je Igor Delač.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close