Film i TVScena

Nove domaće serije i emisije koje ćemo gledati ove godine

Pretprošlog tjedna u zgradi bivšeg Vjesnika započelo je snimanje televizijske serije Novine koju Drugi plan radi za HRT pod redateljskom palicom Dalibora Matanića. No, riječ je o jednom od desetak novih projekata HRT-a te ostalih nacionalnih televizijskih kanala koje ćemo imati priliku gledati tijekom 2016. godine.


Teenozoik

U 25-minutnoj emisiji tražit će se odgovori na škakljiva pitanja, izabrati najbolje knjige, stripove i videoigre. Voditelji će gledatelje upoznati sa zanimljivim gostima i naučiti ih kako raditi neke zabavne stvari.

Počelo: 17. siječnja, ned, 11:45, HRT 2

Patrola na cesti

Nataša Janjić tumači Maru, ženu koja je navikla na lagodan život zahvaljujući suprugu kojeg glumi Slavko Sobin.
No, stvari krenu po zlu kad njezin suprug, inače švercer, pređe granicu zakona.

Počinje: 24. siječnja, 20:05, HRT 1

Satirikon

Humoristični talk show Tarika Filipovića emitirat će se jednom tjedno, trajat će 45 minuta, a u goste će dovoditi ugledne umjetnike te im ponekad zadavati neočekivane humoristične zadatke.

Počinje: druga polovica siječnja, HRT

Montirani proces

Satirični magazin koji će svakog tjedna donositi osvrt na aktualna događanja od politike, društva pa sve do sportskih događanja. Sadržaj kreira poznata ekipa News-bara, a uređuje Ida Tomić.

Počinje: druga polovica siječnja, HRT

News vikend

Prime time program koji ima vijesti svakih sat vremena, Dnevnike u 18 i 22 sata te reporterska javljanja uživo, a trenutno najbolje zvuči satirično-politički prime time show koji će se emitirati nedjeljom navečer.

Počinje: 1. veljače, N1

Dubrovačka Republika

Serijal se sastoji od četiri dijela od kojih će svaki trajati po sat vremena. Bavi se Dubrovnikom kroz povijest, poput unutarnjeg ustroja Republike, svakodnevnog života ili odnosa Dubrovnika s ostatkom svijetom.

Počinje: travanj, HRT

Novine

Prema scenariju Ivana Đikića i u režiji Dalibora Matanića, serija od 12 epizoda pratit će fiktivni dnevni list Novine, a priča je fokusirana na redakciju čiji list kupuje ambiciozni građevinski tajkun.

Počinje: rujan, HRT

Samo ti pričaj

Humoristična serija sa Sandrom Bagarić i Igorom Mešinom, koji u seriji glume jedan od tri bračna para. Događaji između 3 para nisu međusobno povezani, a njihova svakodnevica ispričana je kroz humoristične scene.

Počinje: još nije definirano, Nova TV

Hrvatski velikani

Serijal će obrađivati lik i djelo hrvatskih velikana kao što su Ban Jelačić,Marin Držić, Nikola Šubić Zrinski i drugi. Cilj ih je približiti gledateljstvu i rekonstruirati kakvi su bili kao ljudi te prikazati povijest na zabavan i pitak način, kaže Robert Knjaz koji potpisuje serijal.

Počinje: jesen, HRT


Tekst i foto: telegram.hr

 

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close