Kućni ljubimciIzdvojeno

NOVA ODLUKA Psi se više neće morati cijepiti protiv bjesnoće jednom godišnje

Iz Ministarstva poljoprivrede stiže dobra vijest za vlasnike pasa jer od ove godine psi se neće morati cijepiti protiv bjesnoće svakih godinu dana već će cjepivo vrijediti do isteka roka valjanosti.


Nova odluka stupa na snagu Naredbom o mjerama zaštite zdravlja životinja od zaraznih bolesti, a iz Ministarstva su potvrdili da Hrvatska bilježi povoljno epizootiološku situaciju.

Psi moraju ponovno cijepiti po isteku roka valjanosti cjepiva koji može, ovisno o primijenjenom cjepivu, biti duži od 365 dana. Termin sljedećeg obveznog cijepljenja upisuju veterinari u putovnicu za kućnog ljubimca i aplikaciju Lysacan”, poručuju iz Ministarstva.

Osim poštivanja roka trajanja za cjepivo, u Naredbi stoji kako svi psi, stariji od tri mjeseca, tijekom 2021. godine moraju biti cijepljeni protiv bjesnoće i na njihovu putovnicu mora biti upisan rok valjanosti cijepljenja. Cijena obveznog cjepiva nije se mijenjala.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close