WebVijestiSport

NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO Mladi sudionici iz Hrvatske i još 210 zemalja postavit će novi Guinnessov rekord

Službeno je započela deveta sezona Međunarodnog dječjeg socijalnog programa „Nogomet za prijateljstvo“, koji će se održavati putem interneta od 14. svibnja do 29. svibnja 2021. godine!


Prošle sezone Hrvatsku su na prvenstvu predstavljala dva sudionika: Hrvoje Butina kao igrač i Ivano Nevjestić kao novinar. Ove godine „Nogomet za prijateljstvo“ ponovno će online okupiti mlade sudionike – djevojčice i dječake – iz 211 zemalja i regija, koji će formirati 32 reprezentacije kako bi sudjelovali na Svjetskom online prvenstvu „Nogomet za prijateljstvo“ 2021. Prvenstvo će se održati na temelju nogometnog simulatora F4F World, koji je besplatno dostupan na 27 jezika na Windows, MacOS, Android, iOS platformama.

Mladi novinari izvještavat će o događajima u sklopu Međunarodnog dječjeg tiskovnog centra. U sklopu završnih događaja programa „Nogomet za prijateljstvo“ 2021, bit će i službeni pokušaj postavljanja trećeg Guinnessova svjetskog rekorda™ za ovaj program. „Nogomet za prijateljstvo“ već je postavio dva Guinnessova rekorda™ za nogometni trening u kojemu je sudjelovalo najviše nacija i za najveći internetski nogometni događaj na svijetu.

Svjetsko prvenstvo u nogometu za prijateljstvo održat će se od 27. svibnja do 29. svibnja 2021. godine, a finalna utakmica prvenstva održat će se 29. svibnja 2021. godine.

Također, 29. svibnja 2021. po prvi puta u povijesti održat će se Forum ambasadora programa „Nogomet za prijateljstvo“ na kojemu će se uoči završnice UEFA-ine Lige prvaka u Istanbulu okupiti predstavnici nogometnih akademija i novinari iz cijeloga svijeta kako bi razgovarali o razvoju dječjeg nogometa. Tijekom godina svoga postojanja program „Nogomet za prijateljstvo“ postao je važna međunarodna platforma na kojoj se diskutira o aktualnim pitanjima svjetskog nogometa i dječjeg sporta.

„Nogomet za prijateljstvo“ međunarodni je dječji socijalni program koji Javno dioničko društvo „Gazprom“ provodi od 2013. godine. Tijekom osam sezona progam „Nogomet za prijateljstvo“ okupio je više od 15.000 sudionika iz 211 zemalja i regija. Više od 6 milijuna ljudi diljem svijeta sudjelovalo je u sportskim, obrazovnim i ekološkim događajima programa. Projekt podržavaju UEFA, FIFA, nogometni savezi i vodeći svjetski nogometni klubovi, međunarodne dobrotvorne zaklade, poznati sportaši, političari i umjetnici. Projekt je osvojio više od 50 međunarodnih i državnih nagrada u području društvene odgovornosti, sporta i komunikacija.

„Nogomet za prijateljstvo“ je 2020. godine održan putem interneta. Posebna digitalna platforma okupila je više od 10 tisuća igrača svih dobnih skupina i postala je baza za međunarodna dječja natjecanja, kao i igralište na kojem svatko može vježbati, ujediniti se u mješovite međunarodne reprezentacije i igrati svoju omiljenu igru u formatu „Nogomet za prijateljstvo“ ne napuštajući svoj dom.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close