VijestiLifestyle

NOĆNA POTRAGA Turisti zalutali na Plitvičkim jezerima, spašavao ih HGSS

Zajedničkim snagama članova HGSS Stanice Gospić i čuvara prirode NP Plitvička jezera sinoć su pronađeni zalutali turisti.


Naime, nešto prije 23 sata pomoć od HGSS-a zatražili su čuvari prirode u NP Plitvička Jezera. Poziv za pomoć uputilo je dvoje stranih turista koji su u poslijepodnevnim satima krenuli u obilazak Gornjih jezera.

Iako su staze označene te postoji i sigurna karta NP Plitvička Jezera koju je izradila HGSS Stanica Gospić, ovi turisti su vjerojatno precijenili svoje fizičke sposobnosti te uzeli „velik zalogaj“, navodi HGSS.

Na sreću turisti su uspjeli poslati svoje koordinate te tako olakšali posao spašavateljima te su pronađeni u 01.30 sati na brdu Stubica.

Neozlijeđeni, ali vidno iscrpljeni u pratnji spašavatelja izvedeni su na cestu od kuda ih je služba nadzora prevezla do smještaja. Time je i ova akcija vrlo brzo i uspješno okončana, priopćio je HGSS.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close