JadranskiTurizam

Njemački RTL: “Na Zrću se ne nose maske, ne poštuju se higijena i socijalna distanca”

OČITOVANJE TRAŽILI I OD MINISTRA

Njemački RTL objavio je i prokomentirao snimke sa Zrća na kojima turisti koji su došli na jednu od najpoznatijih party destinacija u Hrvatskoj ne mare za epidemiološke mjere.


Prizori sa Zrća počeli su nalikovati onima iz Francuske, Španjolske i Bugarske odakle također dolaze snimke turista koji kao da nisu pretjerano opterećeni pandemijom koronavirusa.

Njemački RTL navodi da se pred klubovima stvaraju dugi redovi te da se na stotine partijanera zabavlja na plesnom podiju u klubu. Pitaju se bi li Zrće moglo biti novo žarište.

Unatoč tomu što broj novozaraženih raste, na Zrću se ne nose maske, ne poštuju se higijena, ali ni socijalna distanca, primjećuju s njemačkog RTL-a.

Odlučili su stupiti u kontakt s nekim od svojih turista koji su odabrali Zrće kao svoju destinaciju za ljetovanje.

To što se ovdje upravo događa nije normalno. Klubovi su do kraja puni, unutra ima i po dvije tisuće ljudi”, kaže jedan od njemačkih turista.

Kako prenosi novinarka RTL-a Madeline Zilch, masku ne nose niti oni koji moraju. “U svim restoranima i barovima u kojima sam dosad bila konobari su masku nosili ispod brade ili uopće nisu”, kazala je Zilch.

RTL je tražio i od ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana da se očituje o situaciji. On je samo rekao da se “ljudi ponašaju kao ljudi” i da se takve stvari “ne mogu uvijek spriječiti”. Ipak napomenuo je da su već provedene kontrole u 250 noćnih klubova, a njih 68 dobilo je opomenu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club / Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close