Tehnologija

Tenisice koje se same vežu

The Verge piše da je Nike upravo objavio da je ostvario san mnogih ljubitelja tenisica koji još od doba filma Povratak u budućnost, nastalog prije trideset godina, maštaju o tenisicama koje bi se same vezivale. Tenisice, model HyperAdapt 1.0 ostvarit će mnogima taj san.


Nike je uistinu načinio stvarnu verziju tenisica Air Mag iz filma sa Povratak u budućnost sa Michael J. Foxom. Kompanija već godinama zafrkava obožavatelje svojih tenisica, ali ih nikada nisu imali namjeru ponuditi široj publici. Krajem prošle godine poklonili su jedan par bolesnom glumcu Michael J.Foxu i objavili planove da će ih prodavati u ekstremno malim količinama. Ali čini se da nije tako.

Bit će dostupne u tri boje

Na tržište stižu HyperAdapt 1.0 tenisice koje imaju istu tehnologiju koju je Nike koristio u komemorativnim tenisicama Air Mag, ali su više prilagođene masivnom tržištu. Redovna prodaja počinje ove godine, a moći će ih kupiti samo članovi kompanijinog fitnes portala. Biti će dostupne u tri boje tijekom ljetnih mjeseci.

Prilagodljive vezice se mogu ručno podešavati, a u budućnosti će biti prisutno više automatizirane tehnologije. Nikeov dizajner Tinker Hatfieldkazao je da će tenisice moći osjetiti kada trebate uže ili šire vezanje i to će se u budućnosti automatski prilagođavati dok hodate.

 

Izvor: telegram.hr | Foto: Nike HyperAdapt/Facebook

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close