Zdravlje

Ovo nikako ne smijete raditi na WC-u

Prema danskim stručnjacima velika nužda nije tako jednostavna kako se čini, a pogrešno izvođenje nosi sa sobom zdravstvene probleme…


Zdrava i redovita probava je osnova ljudskog zdravlja, jer omogućuje redovito izbacivanje štetnih tvari iz organizma. Ipak, tema velike nužde je nešto s čime se premalo bavimo iz zdravstvenog aspekta, tvrde danski stručnjaci. Prema njima, postoje velike šanse da tu najprirodniju stvar na svijetu obavljate na pogrešan način.

Naime, čak trećina ljudi u tom procesu stenje i proizvodi slične zvukove “pritiskanja”, no to nije nimalo poželjno.

– U biti sve se svodi na pritisak, a taj se pritisak smanjuje kad ispuštamo zrak. Dakle, ispuštanjem raznih forsiranih zvukova smanjujemo pritisak i to nema efekt olakšanja, već suprotno – zaključio je Jan Fallingborg iz Sveučilišne bolnice Aarhus.

Stoga, dame i gospodo, čini se kako je tišina na WC-u ne samo osnova pristojnosti, već i zdrave probave.

Više na express.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close