Vijesti

Ni sutra nema nastave – ujutro odluka o prijedlogu Vlade sindikatima

Sindikati će rezultate izjašnjavanja o prijedlogu Vlade objaviti sutra u 11 sati.


Nastave u osnovnim i srednjim školama neće biti niti u petak, izvijestili su iz Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Štrajk u osnovnim i srednjoškolskim ustanovama nastavlja se 29. studenog 2019. godine. U tijeku je izjašnjavanje zaposlenih u osnovnim i srednjoškolskim ustanovama koje će se protegnuti i na 29. studenog 2019. godine, izvijestili su iz sindikata te dodali da će o rezultatima izjašnjavanja izvijestili sutra na konferenciji za medije u 11 sati.

Snimili milenijsku fotografiju s natpisima ‘ne’

Podsjetimo prosvjetari odlučuju o ponudi Vlade koja im nudi povećanje nastavničkog, odnosno učiteljskog, dodatka i to za 3 posto od prosinca ove godine i za dodatnih 1 posto od lipnja sljedeće godine te obećanje da će za još 1 posto povećati dodatak od prosinca sljedeće godine ukoliko do tada ne dođe do izmjene Uredbe o koeficijentima složenosti poslova u javnim službama “temeljem prethodno provedene analize cjelokupnog postojećeg sustava plaća u javnim i državnim službama”.

Treba podsjetiti da su profesori i učitelji od početka štrajka kao svoj zahtjev istaknuli povećanje koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto uz argument da je on, prema uredbi, najniži od svih visokoobrazovanih u sustavu.

Prosvjetari iz Pule, koji s ostalim kolegama iz cijele Hrvatske već više od mjesec dana štrajkaju i traže 6,11 posto povećanja koeficijenta složenosti poslova, danas su snimili milenijsku fotografiju na kojoj su svi držali natpise “ne”. To je poruka premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima da ni oni ne prihvaćaju ponudu Vlade o povećanju dodataka na plaće.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close