PolitikaIzdvojeno

Nedo Pinezić za Torpedo: “Ideja jake Hrvatske kroz jake regije jedina je opcija uravnoteženog razvoja”

KANDIDAT UNIJE KVARNERA

Jedan od vodećih hrvatskih turističkih znalaca Nedo Pinezić treće je ime na listi Unije Kvarnera u 8. izbornoj jedinici.


U razgovoru za Torpedo ovaj stručnjak za obiteljski smještaj otkrio je zašto se odlučio uključiti se u “političku arenu” te kakve rezultate očekuje nakon nedjeljnih izbora.

Prvi puta ste se odlučili na izlazak na izbore, jeste li i ranije imali ponuda? Zašto ste se odlučili upravo sada i zašto baš na listi Unije Kvarnera?

Iskreno – nisam razmišljao o angažmanu na izborima. Međutim na poziv Marka Boras Mandića da podržim Uniju Kvarnera na ovim parlamentarnim izborima, odazvao sam se bez puno razmišljanja. Kao i u svemu, najvažniji su ljudi, “minuli rad” svake osobe koja se svojim imenom svrstava na listu Unije Kvarnera. To su sve redom ljudi dobe volje, koji vole svoj kraj, koji su i do sada bili društveno angažirani kroz gospodarstvo, kroz sport, kroz djelovanje u lokalnim zajednicama, sudjelovanje u projektima od općeg, društvenog značaja.

Ideja jake Hrvatske kroz jake regije jedina je opcija uravnoteženog razvoja na zdravim osnovama. To podrazumijeva decentralizaciju i financijskih sredstava, a ne samo obaveza ili zakonom nametnutih novih, lokalnih poreza. Ako samo uzmemo za primjer prihode PDV-a koji se ostvare na Kvarneru i u Istri i koliki se postotak od tako prikupljenih proračunskih sredstava vraća u proračune naših županija, vidimo ogroman nesrazmjer. Zato se mora čuti regionalni glas u Hrvatskom saboru, zato Kvarneru treba Unija Kvarnera.

Cijeli razgovor pročitajte na linku.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: torpedo.media.

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close