Ne spremajte kišobrane: Krajem tjedna promjenjivo i svježije, a onda povratak vrućina

Tijekom noći se sa sjeverozapada preko nas pa dalje na istok premještala hladna fronta, a pritom je opet došlo i do stvaranja jačih grmljavinskih nevremena. Sutra će frontalni sustav biti istočnije od nas, ali hladniji zrak će ostati zbog čega će još i sutra ujutro u kopnenim područjima biti umjerene naoblake, ponegdje i malo kiše – najviše u istočnom dijelu unutrašnjosti.


Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će kratkotrajna, frontalna bura koja će imati jake udare, a prevladavat će sunčano. Malo više oblaka bit će na riječkom području i u Istri.

Poslijepodne u središnjem dijelu unutrašnjosti dosta sunčanih razdoblja, ali bit će i nestabilno zbog čega će biti pljuskova, moguće i grmljavinskih, ali ni blizu ovakvo jakih kao danas.

Najviša temperatura uglavnom ispod 30 što znači ugodno i podnošljivo. Istočni dio poslijepodne će uglavnom biti sunčan uz slab sjeverozapadni vjetar, a temperatura i ovdje 28, 29 celzijevih stupnjeva.

Na južnom Jadranu ništa od osvježenja, a ni od kiše. Ovdje će i sutra biti vedro i vruće uz najvišu temperaturu i do 37. I more je vrlo toplo, nerijetko 28 ili 29 stupnjeva. Na sjevernom dijelu sunčano i vruće, možda uz samo koji stupanj manje nego prethodnih dana, ali zato u gorskoj Hrvatskoj osjetno svježije. Ovdje 25 ili 26, a povremeno će sredinom dana biti i lokalnih pljuskova.

Promjenjivo i svježije u unutrašnjosti će ostati još u petak i subotu s tim da će tih dana biti i kiše. U petak veći dio dana sunčan, a kiša će početi kasnije poslijepodne ili navečer dok će u subotu pljuskova biti kroz cijeli dan. U nedjelju mogućnost za rijetke pljuskove postoji samo u gorskoj Hrvatskoj, a onda opet krajem utorka.

Od nedjelje do utorka opet vruće! Na Jadranu pretežno sunčano i vruće, ali na sjevernom dijelu u noći s petka na subotu bit će pljuskova – najprije u Istri, a zatim će se proširiti i južnije! Od nedjelje opet sunčano i vruće i na sjevernom dijelu, ali u utorak i to tek tamo krajem dana nove nestabilnosti uz umjereno jugo koje će zapuhati sredinom dana.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close