KulturaIzdvojeno

NE PROPUSTITE Tamburaški orkestar FA Zagreb – Markovac stiže u Otočac!

U subotu 15. srpnja, u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta, održat će se koncert tamburaškog orkestra FA Zagreb – Markovac, s početkom u 20:30 sati.


Jedan od ponajboljih amaterskih ansambla Grada Zagreba FA „Zagreb-Markovac“, osnovan je još davne 1945. godine, unutar kojega djeluje i Veteranski tamburaški orkestar (VTO). VTO njeguje tradicijsku tamburašku glazbu kao dio kulturnog identiteta hrvatske tradicijske glazbe izvedbom glazbe. Bogatstvo tradicijske glazbene baštine VTO koristi i za priređivanje novih glazbenih izričaja aranžmanima inspiriranim na temeljima izvorne tradicijske narodne glazbe.

Također, u svom instrumentalnom programu VTO izvodi i kompozicije klasičnih djela domaće i svjetske muzičke literature, prilagođene glazbalima kojima se izvodi tradicijska tamburaška glazba.

VTO u svojoj glazbenoj aktivnosti koristi bogat instrumentarij tradicijskih tamburaških glazbala, u kojima je osnova tambura kao najraširenije tradicionalno glazbalo, pa je cjeloviti izričaj tog orkestra kompatibilan sa svim izričajima poznatim u svjetskoj glazbenoj kulturi.

Glazbenici koji izvode muzički program, dugogodišnji su zaljubljenici u tamburašku glazbu, svestrano obrazovani i u instrumentalnom i vokalnom pogledu, s veliki scenskim iskustvom (nekadašnji dugogodišnji članovi FA Pavao Markovac i kasnije „Zagreb-Markovac“).

Dvanaestočlani tamburaški orkestra pod vodstvom Zorana Gojmerca izvest će program koji obuhvaća tridesetak glazbenih brojeva, a ulaz je besplatan za sve. Koncert se održava u organizaciji Tamburaškog orkestra FA Zagreb – Markovac, Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac i Turističke zajednice Grada Otočca.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close