Vijesti

NDH1941, TITO, 3PRSTA: Evo tko odlučuje koje su oznake zabranjene na registarskim pločicama u Hrvatskoj

Policija nikad nije postavila jasna pravila kakav je natpis uopće moguć, pa stoga svaki zahtjev uključuje i dozu neizvjesnosti.


U Pravilniku o registraciji i označavanju vozila navodi se tek da natpis može sadržavati od tri do najviše sedam brojčanih ili slovnih oznaka, s tim da u slučaju izbora numeričkih znakova obavezno treba odabrati barem jednu slovnu oznaku. Osim toga, jedini naputak je da natpis po sadržaju ne smije biti provokativanneetičan ili protivan pravnom poretku.

Baš nigdje, potvrdili su Jutarnjem i iz Ministarstva unutarnjih poslova, nije navedeno što bi to bilo provokativno, neetično ili protivno pravnom poretku. Niti postoji nekakva komisija koja o tome odlučuje. Znači, policajac ili policajka, koja pri „rješavanju upravne stvari primjenjuje načelo samostalnosti i slobodne ocjene dokaza“.

Koliko je sve u zraku najbolje pokazuje odgovor na upit Jutarnjeg, u kojem su naveli potencijalne natpise po izboru i pritom zatražili od Ministarstva da ocjene mogu li natpisi proći: VOLIM69, 3PRSTA, TITO, ZDS, NDH1941, BANANA…

Odgovoreno je da se svaki zahtjev za izdavanje rješava zasebno te stoga nije moguće unaprijed dati mišljenje.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: jutarnji.hr | Foto: pixabay.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close