SavjetiVijestiZdravlje

Naučite prepoznati napadaj panike

Tijekom napadaja panike javljaju se snažne tjelesne reakcije bez postojanja stvarne opasnosti. To je lažni alarm – kao kad se alarm na autu aktivira zbog jačeg vjetra, objašnjava specijalistica


Svaki peti čovjek tijekom života doživi panični napadaj, kaže specijalistica kliničke psihologije Jadranka Orehovec iz savjetovališta Taura.

Napadaj panike je iznenadna epizoda snažne neugode, strave i/ili straha praćena mnogim intenzivnim tjelesnim simptomima.

Simptomi su snažni i čovjek se osjeća ugrožen, kao da je u realnoj opasnosti – tjelesnoj (umrijet ću, onesvijestit ću se) ili psihičkoj (poludjet ću, nešto će se strašno dogoditi). Ljudi također mogu strahovati da će doživjeti moždani ili srčani udar, što se treba dijagnostički isključiti pretragom. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close