Kućni ljubimciLifestyle

Naučite mačji jezik! 9 položaja repa repa koji otkrivaju što vam maca želi reći

Mačke imaju razne oblike komunikacije. Osim mijaukanja ove simpatične i pametne životinje za pokazivanje osjećaja koriste specifične pokrete cijelim tijelom, a posebno repom. Želite li savladati neverbalnu komunikaciju sa svojom macom, donosimo 9 položaja repa koji otkrivaju što vam ona želi reći


1. PODIGNUTI ZAKRIVLJEN NA VRHU
Pozicija u kojoj rep mace stoji u obliku upitnika te je podignut visoko u zrak, znači da je vaš ljubimac vrlo zaigran i veseo. Riječ je o prijateljskom položaju repa koji žudi za vašom pažnjom, ali i igrom i zajedničkom zabavom.

2. NAPUHANI REP
Rep na kojem je dlaka naježena, zbog čega izgleda dvostruko deblji znak je straha kod mačke. Ako je maca uz to još i zalizala uši i savila leđa u luk riječ je o obrambenom stavu. Naime, u ovom položaju mačka izgleda veće i opasnije što bi joj u prirodi bilo vrlo važno kako bi se zaštitila od potencijalne opasnosti.

3. SPUŠTENI REP
Ako je vaša maca spustila rep uz tlo te ga je lagano savila na stranu to može značiti oklijevanje. takav položaj repa znači da je netko ili nešto zaokupilo njezinu pažnju te se ona zbog toga osjeća nesigurno i postaje oprezna. Ova poza najčešće je vidljiva kada je maca izvan doma te kada osluškuje i ispituje prostor u kojem se nalazi.

Cijeli članak pročitajte na zadovoljna.dnevnik.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close