VijestiLifestyleScena

Na natječaju NIKON-a u TOP 100 fotografa regije ušao Josip Durdov!

Josip Durdov, fotograf amater iz Gospića, fotografijom se bavi iz hobija. Međutim, prošlog tjedna dočekalo ga je veliko iznenađenje. Iz Nikona Hrvatska, dobio je informaciju koja ga je zatekla i oduševila. Poruka maila je glasila – “Prije svega još jednom Vam čestitamo na ulasku u odabranih 100 fotografija na regionalnom natječaju JA SAM 100.”

Fotografijom se bavim zadnjih 3-4 godine, pretežno kao hobi i amaterski. Prije sam stalno s mobitelom pokušavao uhvatiti kadar koji mi je zanimljiv, i uvijek sam bio taj koji stalno “klika” u društvu, hvata bube, cvijeće itd. Prvi fotoaparat mi je bio Canon SX510HS, kompaktni superzoom s kojim se može stvarno sve hvatat, od mrava do mjeseca, ali brzo sam ga “prerastao”. Nakon nekog vremena kad sam skupio nešto novaca kupio sam DSLR fotoaparat Nikon D3300 (moj sadašnji fotoaparat) koji je postao dio standardne opreme kada idem bilo kuda, ne odvajam se često od njega. Jednom sam uhvatio priliku fotografirati koncerte na Gospićkoj rock sceni u KIC-u, GROCKS, i tu sam krenuo sa svojim prvim uspjesima. Prisustvovao sam i na tečaju fotografije koji je organizirao foto video studio FMI koji mi je puno pomogao u daljnjem napredovanju i razumijevanju koncepta fotografije. Mnogo vremena provodim na raznim forumima i stranicama koje su vezane za fotografiju, gdje slušam savjete i upute ostalih fotografa, pa prema njihovim primjerima sam nešto kombiniram i uradim, iz čega se uvijek izvuče nešto novo i bolje od onoga prijašnjeg. – izjavio je Josip Durdov o svojim počecima i iskustvu.

Josip Durdov, osim što je reporter LIKACLUB-a i volonter u gospićkim udrugama, nakon svega dobio je i veliko priznanje od Nikona – proizvođača fotografske opreme i fotoaparata. Povodom stote godine osnutka Nikona, na provedenom regionalnom natječaju “Ja sam 100”, Josip Durdov sa svojom fotografijom ušao je 100 najboljih u regiji.

Nakon što sam dobio mail od Nikon Hrvatska, tj. Magdalene Dedić iz Fototeha, i pročitao o čemu se radio ostao sam bez teksta na par minuta, i još jednom pročitao mail da budem siguran u to što sam pročitao. Vrlo je lijep osječaj dobiti nešto na bilo kakvoj nagradnoj igri, ali ovo je nešto puno bolje. Biti jedan od 100 odabranih na regionalnom natječaju je velik uspjeh za nekoga tko se bavi nečim što voli. – ističe Durdov za LIKACLUB.

Fotografije Nikona su bile izložene u Beogradu, a planira se da će biti prikazane i na Fotosajmu. Durdov će dobiti nagradu na kućnu adresu, iako sam ističe kako je nagrada manje važna, koliko je s druge strane važno ovo veliko priznanje i ulazak u TOP 100 regionalnih fotografija. Čestitamo kolegi reporteru!

Pogledajte nekoliko fotografija Josipa Durdova.

 

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close