KarijeraIzdvojeno

Natječaj za školske projekte: Glasajte za male poduzetnike iz Otočca!

"MALI PODUZETNIK SE KRIJE U MENI"

Od listopada 2019. godine OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, s još dvadesetak škola u Hrvatskoj, sudjeluje u projektu “LORA – laboratorij održivog razvoja“  kojim se na inovativan način želi izraditi i provesti programe obrazovanja za održivi razvoj za osnovne škole i organizacije civilnog društva.


U okviru tog projekta OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac je realizirala projekt održivog razvoja u svojoj zajednici pod nazivom Mali poduzetnik se krije u meni. Cilj projekta bio je razviti poduzetnički duh učenika i pokrenuti malo poduzetništvo.

Projektom su provedene brojne aktivnosti koje povezuju školu s lokalnom zajednicom kako bi učenici zauzeli mjesto aktivnih i odgovornih građana koji misle na vlastitu budućnost i budućnosti svoje zajednice. Mala poduzetnička zajednica, nastala unutar projekta, djeluje na principu klastera. Tako učenici manjih područnih škola obrađuju zemlju u školskom vrtu, gnoje ju kompostom kojeg su sami proizveli, sade autohtone biljke, beru ih i suše. Tako posušene biljke su sirovina šalju učenicima u matičnu školu, a oni ju koriste za proizvodnju sapuna. Na taj se način promovira ekološki uzgoj i autohtone biljke kraja. Dobiveni proizvod, u suradnji s HGK – Županijskom komorom Otočac, predstavljen je na lokalnoj razini, a u budućnosti će biti predstavljen na sajmovima i događanjima širom Županije.

Na web stranici LORA-e možete pokloniti svoj glas projektu otočkih osnovaca kako bi im priuštili status najboljeg projekta u RH od strane javnosti. Zbroj svih glasova bit će jedan od parametara u ukupnom ocjenjivanju vrijednosti projekata.

Glasovati možete do 22. veljače 2021. u 23:59 na LINKU.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LORA

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close