Karlovačka županijaKultura

National Geographic objavio članak o obnovi starih gradova na području Karlovačke županije

IZDANJE ZA LIPANJ

Prestižni svjetski časopis National Geographic u svom je hrvatskom izdanju za lipanj 2020. godine objavio članak o obnovi starih gradova Karlovačke županije.


Temeljivši se na projektu Karlovačke županije “Dodir civilizacija” kojim se želi kroz obnovu ovih zdanja udahnuti novi život i sadržaj u 10 starih gradova na području županije, ovaj je renomirani časopis obradio temu obnove starih gradova u cilju boljeg turističkog pozicioniranja Karlovačke županije, koje bi ovu regiju, bogatu rijekama i šumama, uz postojeće atrakcije, dodatno oplemenili i turistički valorizirali. Uz obnovu starih gradova autori Kažimir Škrbić (tekst) i Stipe Surać (fotografije) bilježe i ostale znamenitosti Karlovačke županije koje su turistički atraktivne i koje gostima preporučaju posjetiti.

Svakako će ova priča objavljena, upravo pred početak pune turističke sezone, bolje pozicionirati Karlovačku županiju na turističkoj karti i potaknuti interes za posjet  prirodnim i kulturno-povijesnim znamenitostima. Poticaj je to i dodatni prilog za lakše povlačenje sredstava iz EU fondova u cilju obnove kulturno-povijesne baštine u Karlovačkoj županiji, piše Kaportal.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close