LokalnaPolitika

Nastavlja se saga zvana “Gospićki proračun”: Ministarstvo financija potvrdilo da Odluka HDZ-a nije valjana

Gospićki proračun i dalje je neizvjestan za 2020. godinu


Verbalni i općesistemski rat između Karla Starčevića i Darka Milinovića i njegovih medija, lokalnih institucija, i pogleda, se nastavlja preko državnih institucija. Nakon Odluke HDZ-a u Gradskom vijeću o ukidanju gradskog prihoda od prireza poreza na dohodak, Starčević je ispred gradskih vlasti zatražio mišljenje Ministarstva financija i Ministarstva uprave, s obzirom da postoji mogućnost da je ta Odluka Gradskog vijeća nezakonita.

Slijedom svega, Starčeviću je prvo odgovorilo Ministarstvo financija. Uz napomenu da nije nadležno, odgovor ministra financija Marića sadrži elemente potvrde Starčevićevog stava da je odluka nezakonita.

Iako nigdje izričito ne govori da je odluka nezakonita, čini se da je HDZ-ova odluka napravljena bez procjene negativnog utjecaja na proračun, što su zakonski bili obvezni učiniti.

Kako ističu u Ministarstvu financija, člankom 15. Zakona o proračunu propisano je da prijedlozi zakona, drugih propisa i akata planiranja moraju sadržavati fiskalnu procjenu posljedica za proračun iz koje mora biti razvidno povećavaju li se ili smanjuju prihodi ili rashodi proračuna. Isto tako propisano je da su predlagatelji  bili obvezni izvršiti procjenu negativnog utjecaja na proračun.  Vijećnici koji su predložili odluke to svakako nisu učinili već su prijedloge takvih odluka vrlo podmuklo i bez prethodne analize dali na usvajanje čime su potvrdili svoje neznanje i jasnim politikantstvom destabilizirali proračun kojega je gradonačelnik sa suradnicima predložio, a kojemu nisu imali ni jedne jedine konkretne zamjerke ili amandmana – stav je gradonačelnika Starčevića na gradskoj web stranici.

Uz to, prilaže i fotografije odgovora iz Ministarstva financija koje možete pogledati ovdje.   

Kako će se završiti nova politička saga u Ličko-senjskoj županiji zvana “Gospićki proračun”, ostaje za vidjeti u sljedećih desetak dana.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close