LifestyleIzdvojeno

Nastavak drugog toplinskog vala: Stiže vrućina i saharski pijesak

Prvi dan toplinskog vala je uz izraženu južinu počeo neugodno. Temperatura se u Makarskoj i Šibeniku nije spuštala ispod 29 °C cijelu noć, a čeka nas još ovakvih nepodnošljivih noći.


Frontalni sustavi sutra neće prelaziti Alpe, ali će pomalo donositi vlagu i nestabilnosti. U jugozapadnoj struji pak stiže vrućina i saharski pijesak.

Nakon još jedne u nizu toplih noći, temperatura će prijepodne brzo rasti iako će južni vjetar biti slabiji. Uz obalu će biti još dosta oblaka, na sjevernom Jadranu i zapadu je iz povećane naoblake moguće i malo kiše ili poneki pljusak. Drugdje će se zadržati uglavnom suho vrijeme.

Drugi dio dana će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, ali od sredine dana valja računati na lokalne izolirane pljuskove. Pritom će i temperatura biti nešto niža, ali neće smanjiti dojam sparine, štoviše povećat će je. Jugozapadnjak će većinom samo u Međimurju biti izraženiji.

Na istoku ostaje vrlo vruće. Maksimalci će ići do 35 °C. Bez vjetra i uz dosta vlage u zraku bit će prilično sparno. Samo se u zapadnijim predjelima Slavonije očekuju izolirani lokalni pljuskovi uz grmljavinu.

Dosta će oblaka, ali i sunca sutra biti u Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti. Jugo će gotovo sasvim oslabjeti, okrenuti i na jugozapadnjak koji će donositi blagu ugodu vrlo vrućem danu s najvišim temperaturama od 31 do 35 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju ni danas popodne neće biti posve stabilno. Najveća vjerojatnost za pljuskove je u Istri i gorju, ali nisu isključene ni nevere uz obale Istre. Ostaje podjednako vruće, dok će jugo će biti sasvim slabo. U Gorskom kotaru ugodnije popodne, ali i dalje uz jugozapadnjak neugodno.

U NASTAVKU TJEDNA

Toplinski val se nastavlja sve do vikenda. Izgledno je da će ga prekinuti, po poznatom scenariju, pljuskovi i grmljavina krajem subote i u nedjelju. Do tada čekaju nas vrući dani i sve toplije noći.

Na moru sve sunčanije i toplije. Vedrinu i vidljivost će smanjivati zamućenost atmosfere saharskim pijeskom. Bit će vrlo vruće uz neugodno tople noći uz vrlo slab vjetar.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close