SportIzdvojeno

NASLOV IDE U CESARICU U Karlobagu održan 8. MT „Heroji Domovinskog rata“

U subotu 8. kolovoza 2020. u Karlobagu je održan tradicionalni 8. MT „Heroji Domovinskog rata“ povodom proslave 25-e obljetnice završetka VRO „Oluja“.


Ovogodišnji Heroji održani su pod strogim mjerama koje je organizator poduzeo zbog pojave virusa covid-19. Uz sve mjere koje je organizator ispoštovao tijekom održavanja turnira, malonogometni turnir po prvi puta nije medijski i javno najavljen radi izbjegavanja okupljanja većeg broja ljudi po preporukama nacionalnog stožera.

Podsjetimo, ovogodišnji Heroji trebali su se održati 25. srpnja, ali su odgođeni za dva tjedna zbog loše epidemiološke situacije zbog pojave virusa covid-19.

Naslov odlazi u Cesaricu

Na ovogodišnjim Herojima sudjelovale su 4 momčadi s područja Općine Karlobag. Na kraju naslov uzima ekipa Cesarice koja nakon šestog nastupa dolazi sasvim zasluženo do naslova podignuvši po prvi put pobjednički pehar uz poznatu pjesmu Olivera Dragojevića „Cesarica“. Bio je to daleko najljepši trenutak uz spuštanje koreografije na ovogodišnjem memorijalu.

U velikom finalu Cesarica slavi nakon pobjede protiv domaćina MNK Karlobaga rezultatom 3-0. Domaćinima je to čak četvrto uzastopno finale na Herojima u kojima su tri puta poraženi dok jedini svoj naslov podižu 2018. godine. U polufinalnim utakmicama MNK Karlobag dobiva PP Karlobag tek nakon izvođenja sedmeraca, dok smo najbolju utakmicu ove godine vidjeli u drugom polufinalnom obračunu između Cesarice i Svetog Karla Karlobag.

U velikoj drami i borbenoj utakmici Cesarčani dobivaju utakmicu protiv ove godine vrlo jakog Svetog Karla koji se za ovu priliku pojačao s ponajboljim igračima iz Gospića. U regularnom dijelu Cesarica je do zadnje 4 minute vodila 3-1, Sveti Karlo dolazi sa dva gola do rezultata 3-3 te se pristupa izvođenju sedmeraca u kojima briljira Stjepan Lisac sa sjajnim obranama skinuvši dva sedmerca i postaje veliki junak ovogodišnjih Heroja i Cesarice. U utakmici za 3 mjesto Sveti Karlo dobiva PP Karlobag rezultatom 7-4.

Na kraju turnira podijeljene su i pojedinačne nagrade. U konkurenciji najboljeg igrača proglašen je Luka Lež iz momčadi Cesarica. Najboljim golmanom ove godine sasvim zasluženo proglašen je Stipe Lisac također iz momčadi Cesarice, dok je najbolji strijelac Ante Šarić sa dva postignuta gola iz ekipe Sveti Karlo Karlobag.

25 godina VRO „Oluja“

Uoči utakmice za 3. mjesto organizator MNK Karlobag je spustio na igralištu Laktinac 40 metarsku koreografiju na kojoj je bila istaknuta poruka „1995 RANO JUTRO KOLOVOZ ČETVRTI, ZA DOMOVINU DO ZADNJE KAPI KRVI“ u čast 25-e obljetnice od završetka vojno redarstvene akcije „Oluja“

Iako ove godine nije bilo mogućnosti organizirati Heroje na visokoj razini kao prethodnih godina, organizator MNK Karlobag izražava zadovoljstvo što se i u ovoj teškoj situaciji i godini uspjelo održati Heroje te nastaviti jednu dugu tradiciju u Karlobagu gdje se Oluja slavi s MT „Heroji Domovinskog rata“.

Organizator zahvaljuje svim predstavnicima momčadi na odličnoj suradnji, Igoru i Tihani Šuper na odlično odrađenom poslu na zapisničkom stolu, Mariji Mraović na vođenju programa.

“Svakako se zahvaljujemo i PP Karlobag na odličnoj suradnji kao i sportskoj kulturnoj udrugi Fortica. Veliko hvala i Sinovima Oluje iz Knina i gospodinu Slavku Vrbanu na podršci oko organizacije turnira kao i svim volonterima. Zahvala i svim medijima koji su nas cijelo ovo vrijeme pratili. Posebna zahvala ide zajednici sportova LSŽ i predsjedniku Milanu Radoševiću, zamjeniku načelnika Općine Karlobag Borisu Smojveru, direktorici TZ Karlobag Ivanki Šegoti Brujić i ministarstvu hrvatskih branitelja koji su i ove godine u teškoj situaciji financijski podržali Heroje i osigurali nastavak tradicije”, poručili su organizatori koji su im kao znak zahvale uručili i prigodne plakete.

Kao što je već poznato, misa zadušnica za sve stradale Branitelje, paljenje svijeća te revijalne utakmice juniora održane su 23. srpnja.

Nadamo se da će se uskoro situacija sa virusom covid-19 primiriti i da će se sljedeće godine održati 9.MT „Heroji Domovinskog rata“ bez ikakvih mjera uz sve posjetitelje koji su sve ove godine rado dolazili u Karlobag uživo pratiti memorijalno malonogometni turnir „Heroji Domovinskog rata“ s kojim Karlobag obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, i Dan hrvatskih branitelja.

Rezultati

Polufinale:

PP KARLOBAG- MNK KARLOBAG 0-0 (p/2-3)

CESARICA- SVETI KARLO KARLOBAG 3-3 (p/5-4)
(Đorđievski, T Milinović, Luka Lež /Lovrić, K. Petrlić, D. Petrlić)

Za 3 mjesto:

PP KARLOBAG- SVETI KARLO KARLOBAG 4-7
Balenović, Jurković, Šarić ag, Strika/ Svetić, Lovrić, Šarić, Šarić, Pocrnić, Pocrnić, Kovačević)

Finale:

MNK KARLOBAG- CESARICA 0-3
(Ante Lisac, T Milinović, Luka Lež)

Najbolji strijelac; Ante Šarić ( Sv Karlo 2 gola- izvlačenje pobjednika)
Najbolji golman; Stjepan Lisac (Cesarica)
Najbolji igrač; Luka Lež (Cesarica)

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close