VijestiTech

Kako napraviti lozinku koju će hakeri teško probiti?

Pomoću posebnih računalnih programa koji brzo pronalaze moguće opcije, hakeri mogu otkriti naše lozinke na programima i društvenim mrežama lakše nego što to mislimo.


Lozinke poput jedne riječi s brojem ili samo brojevima najlakše su za provaljivanje jer su najčešće. Idealna lozinka bi trebala biti teška za provaljivanje, ali lako pamtljiva.

Kurt Muhl koji radi kao savjetnik u tvrtki za etično hakiranje RedTeam Security otkriva koji je najlakši način za smišljanje passworda koji nitko neće hakirati, piše tehnoklik.hr

Trebate samo smisliti jednu rečenicu, a zatim iskoristiti početna slova svake riječi u rečenici: “Evo, na primjer, rečenica ‘Kupio sam kuću za 1$’. Vaša lozinka bi bila Kskz1$. Ima veliko slovo, broj i znak, a to je najbolja kombinacija za lozinku, a i lako se pamti”, kaže Karl.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close