VijestiScena

Nakon piva, saznajte više i o razvoju tekstilne i kožarske industrije u gradu Otočcu

U maloj dvorani na katu Gackog pučkog otvorenog učilišta u Otočcu 26. listopada 2018. u 19 sati bit će otvorena druga izložba iz ciklusa posvećenog industrijskoj baštini grada Otočca – izložba o Industriji kože Otočac i tekstilnoj industriji Oteks.


Izložba Baština u nestajanju: Kožara i Oteks bavit će se nastankom i razvojem spomenutih industrijskih pogona, gospodarskim razvojem Otočca u 20. stoljeću, ali i razvojem tekstilne i kožarske industrije u Hrvatskoj i svijetu.

Program tematskih izložbi ciklusa Baština u nestajanju provodi Muzej Gacke koji djeluje pri Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac. Ovaj ciklus obuhvatit će nekoliko izložbi posvećenih industrijskoj baštini grada Otočca.

Prva izložba ciklusa koja je otvorena prošle godine i koju je moguće besplatno razgledati do kraja rujna bavi se pivovarom u Otočcu. Druga izložba ove će godine u listopadu predstaviti industrijska postrojenja vezana za proizvodnju kože i tekstila. Krajem 2019. sprema se još jedna izložba koja će obraditi tri postrojenja koja su nekoć nosila nazive Cosmochemia, DIP i INO.

GPOU Otočac

Ovogodišnju izložbu podržalo je i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u okviru javnih potreba u kulturi za 2018. godinu. Izložba će biti otvorena do kraja rujna 2019. godine. Ulaz je slobodan!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Muzej Gacke

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close