LifestyleIzdvojeno

Nakon nestabilnog perioda sve više sunčanih razdoblja: Za vikend prave ljetne prilike!

Anticiklonalni greben jača nad našim krajevima, ali će nam usprkos stabilizaciji i danas zbog razlike u tlaku između sjevera i juga zemlje biti razmjerno vjetrovito, na istoku ne još sasvim suho.


Ujutro i prijepodne pretežno, na Jadranu nerijetko i potpuno vedro. Tek će nešto u početku zaostalih oblaka biti u gorskim područjima te u Posavini, no uglavnom bez oborina. Sjeverac na kopnu umjeren, na udare jak, a na moru jaka bura i tramontana, pod Velebitom s olujnim, moguće orkanskim udarima.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prevladavajuće sunčano. Smetat će još sredinom dana umjeren sjeverac, osobito u gorju gdje može biti jakih, a moguće i olujnih udara. Mirnije navečer. Temperatura će porasti, bit će između 26 i 28 °C.

Na istoku zemlje sve više sunčanih razdoblja, ali još uvijek su moguće nestabilnosti, osobito oko Podunavlja u obliku kojeg kraćeg lokalnog pljuska popraćenog grmljavinom. I ovdje razmjerno vjetrovito, puhat će umjeren do ponegdje jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura oko 26 °C.

 

Na sjevernom Jadranu i u gorju prevladavajuće sunčano, a i bura će početi malo popuštati, prema otvorenome i uz zapadu obalu Istre čak okretati na umjeren sjeverozapadnjak. Bit će tako i osjetno toplije, uglavnom između 26 i 30 °C, malo niže u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi pretežno sunčano razdoblje, tek će prolazno u utorak i čini se četvrtak s nešto više oblaka malo porasti vjerojatnost za pokoji pljusak, većinom samo u gorskim predjelima. Noći ugodne, a dani vrlo topli, ponegdje i vrući.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca i vedrine. Bit će to prave ljetne vruće prilike. Samo će povremeno biti pojačane bure, najprije još u nedjelju ujutro te u utorak na sjevernom dijelu. Ostatak vremena mirnije, danju uglavnom uz samo ugodan maestral.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close