LifestyleIzdvojeno

Nakon kratkog izleta u proljeće, danas se vraćamo zimskim uvjetima

PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Nakon kratkog izleta u proljeće, danas se vraćamo zimskim uvjetima koji će potrajati veći dio idućeg tjedna. No, nažalost, vremenskim oscilacijama tu nije kraj, čini se već krajem krajem siječnja idemo ponovno na dvoznamenkaste Celzijuse.


Naime, danas sa Sredozemlja stiže ciklona koja uz hladniji zrak sa sjevera, donosi vremenske prilike ipak primjerenije siječnju.

DANAS DO KRAJA DANA

Prijepodne će vrijeme biti uz južinu. Kiša će padati uglavnom uz Jadran, rijetko i drugdje. No, od sredine dana računajte na sve češću kišu u velikom dijelu zemlje. Na srednjem i južnom Jadranu kiša će biti lokalno i obilna, često uz grmljavinu.

S jačanjem sjeverca i osjetnim padom temperature, u gorju će početi snijeg, a navečer i u ostatku unutrašnjosti. Čini se da će snijeg, osim u gorju, češći biti na istoku zemlje.

Do kraja dana će se stvoriti tanji snježni pokrivač, u gorju moguće i više od 10 centimetara.

Vjetar će na Jadranu opet pojačati. Okretat će s jakog juga na buru, tramontanu, potom i sjeverozapadnjak.

IDUĆA DVA DANA:

I početak novog tjedna na moru uz kišu, u gotovo cijeloj unutrašnjosti snijeg, opet konkretniji u gorju.

U utorak smirivanje. Uz sjeverac i jaku buru sunčanije, ali i sve hladnije. Stižu i jutarnji minusi i jak mraz, kojeg će u utorak nerijetko biti i na Jadranu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close