Scena

Nakon čak 58 godina Barbie zarađuje milijarde

Nakon gotovo šest desetljeća popularnost barbike i dalje je dovoljna da proizvođaču, američkoj kompaniji Mattel, godišnje donose milijardu dolara prihoda, a najnovije inovacije ponovo je vraćaju u dječje sobe diljem svijeta


U svijetu dječjih igračaka prolaznost trendova gotovo je jedina stvar na koju se može čvrsto računati. Svaka dječja generacija ima svoj tip igračaka popularnih u tom trenutku, a prodavači i proizvođači su primorani konstantno pažljivo pratiti hitove i trendove koji iz svijeta crtića, računalnih igara ili knjiga prelaze na tržište dječjih igračaka.

Na takvom tržištu imati proizvod koji uspješno odolijeva vremenskim iskušenjima i drži popularnost već više desetljeća te koji je popularan na gotovo globalnoj razini, a ne ograničen na određenu regiju ili kulturu, ravno je lutrijskom dobitku. Zato se interes za takve igračke širi puno dalje od dječjih sobica i one su vrlo često predmet proučavanja u poslovnim školama ili teme društvenih istraživanja.

Uz popularne kockice Lego, kojima se danas jednako igraju djeca i njihovi roditelji, a i roditelji njihovih roditelja, možda je jedina takva vječna i globalna igračka i Barbie. Kod nas poznata kao barbika, popularna lutkica će ove godine navršiti 58 godina, no čini se da je ne muče baš staračke boljke.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close