Nakon čak 58 godina Barbie zarađuje milijarde

Iva Biondić

Nakon gotovo šest desetljeća popularnost barbike i dalje je dovoljna da proizvođaču, američkoj kompaniji Mattel, godišnje donose milijardu dolara prihoda, a najnovije inovacije ponovo je vraćaju u dječje sobe diljem svijeta


U svijetu dječjih igračaka prolaznost trendova gotovo je jedina stvar na koju se može čvrsto računati. Svaka dječja generacija ima svoj tip igračaka popularnih u tom trenutku, a prodavači i proizvođači su primorani konstantno pažljivo pratiti hitove i trendove koji iz svijeta crtića, računalnih igara ili knjiga prelaze na tržište dječjih igračaka.

Na takvom tržištu imati proizvod koji uspješno odolijeva vremenskim iskušenjima i drži popularnost već više desetljeća te koji je popularan na gotovo globalnoj razini, a ne ograničen na određenu regiju ili kulturu, ravno je lutrijskom dobitku. Zato se interes za takve igračke širi puno dalje od dječjih sobica i one su vrlo često predmet proučavanja u poslovnim školama ili teme društvenih istraživanja.

Uz popularne kockice Lego, kojima se danas jednako igraju djeca i njihovi roditelji, a i roditelji njihovih roditelja, možda je jedina takva vječna i globalna igračka i Barbie. Kod nas poznata kao barbika, popularna lutkica će ove godine navršiti 58 godina, no čini se da je ne muče baš staračke boljke.

Više na tportal.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u