Turizam

Ovo je najzabavniji grad u Europi

Istraživanje koje je provela jedna američka turistička agencija izdvojilo je 10 europskih gradove koji nude najzanimljiviji sadržaj za posjetitelje.


Prvo mjesto na listi najzabavnijih zauzeo je Berlin. Spaljen, bombardiran, izoliran od ostatka svijeta Berlin je tijekom svoje turbulentne povijesti rastao, razvijao se te uspio postati pravi ‘trendmaker’ u umjetnosti, kulinarstvu i zabavi.

Ono po čemu je takozvani europski New York izdvojen i prepoznat su brojni sadržaji i znamenitosti koje oduzimaju dah, ali i stanovništvo koje je u velikom broju ‘okrenuto’ umjetnosti zbog čega su ulice ovog grada uvijek prepune slobodnih umjetnika i kreativaca koji ne sjede u uredima već ‘stvaraju’ na licu mjesta.

Najfascinantnije znamenitosti Berlina koje su izdvojene u istraživanju bile su Reichstag zgrada s impresivnom staklenom kupolom, Berlinski zid te spomenik europskim Židovima ubijenim tijekom Drugog svjetskog rata.

Berlin je izdvojen i kao destinacija savršena za pivopije, ali i sladokusce i gurmane koji na svakom koraku mogu uživati u raznim jeftinim i skupljim delicijama.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: punkufer.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close