VijestiPolitika

Najviše birača glasalo u Karlovačkoj, a najmanje u Zadarskoj županiji

Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je podatke o izlaznosti birača do 16.30 sati.

Do 16.30 sati na birališta diljem zemlje izašlo je građana odnosno 38,2 posto birača. Izlaznost je veća nego na predsjedničkim izborima prije pet godina kada je do 16.30 sati glasovalo 36,36 posto birača.

Po odazivu birača prednjači Karlovačka županija (42,76 posto), dok je najmanji odaziv birača zabilježen u Zadarskoj (34,83 posto)  i Šibensko-kninskoj županiji (34,87 posto).

Na izbore u Ličko-senjskoj županiji do 16.30 sati izašlo je 39,16 posto birača. Usporedbe radi, prije pet godina u isto vrijeme na izbore u Ličko-senjskoj županiji je izašlo 37,76 posto birača.

Na području županije najveću izlaznost bilježi grad Senj, gdje je do sada glasovalo 44,85 posto građana s pravom glasa, a slijede Perušić, Otočac i Gospić. Naslabiju izlaznost do 16.30 sati zabilježila je općina Donji Lapac (24,16 posto).

Građani koji još nisu obavili svoju građansku dužnost to mogu učiniti do 19 sati, nakon čega će biti objavljeni rezultati izlaznih anketa.

Prve izborne rezultate Državno izborno povjerenstvo objavit će u 20 sati, samo sat po zatvaranju birališta, a osvježavat će ih svakih 10 minuta.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: DIP screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close