Tech

Najveći dosezi umjetnosti bit će poslani na Mjesec

Jedna međunarodna ekipa istraživača nedavno je sastavila popis najboljeg što je umjetnost dala svijetu kroz dugu povijest čovječanstva, a ti će sadržaji iduće godine u sklopu jedne istraživačke misije biti poslani na Mjesec. Na toj će se umjetničkoj arki tako pronaći najveći dosezi iz područja književnosti, dizajna, likovnih i scenskih umjetnosti.


Sve su te informacije koje će biti otposlane u svemir zapisane na safirne diskove, a osim njih svoje mjesto na toj arci pronašle su i metalne skulpture, mikrokapsule koje sadrže tragove života na Zemlji i pregršt drugih informacija o svijetu u kojem živimo. Čini se da je primarna svrha ove misije ilustracija vitalnog dijela ljudskog postojanja: umjetnosti.

I dok će taj robot na Mjesecu možda i milijunima godina morati funkcionirati pod ekstremnim uvjetima koji tamo vladaju, njegova će egzaktna replika uskoro biti izgrađena i izložena ovdje na Zemlji kako ljudi ne bi zaboravili na original.


Tekst: telegram.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close