Tech

Najveći dosezi umjetnosti bit će poslani na Mjesec

Jedna međunarodna ekipa istraživača nedavno je sastavila popis najboljeg što je umjetnost dala svijetu kroz dugu povijest čovječanstva, a ti će sadržaji iduće godine u sklopu jedne istraživačke misije biti poslani na Mjesec. Na toj će se umjetničkoj arki tako pronaći najveći dosezi iz područja književnosti, dizajna, likovnih i scenskih umjetnosti.


Sve su te informacije koje će biti otposlane u svemir zapisane na safirne diskove, a osim njih svoje mjesto na toj arci pronašle su i metalne skulpture, mikrokapsule koje sadrže tragove života na Zemlji i pregršt drugih informacija o svijetu u kojem živimo. Čini se da je primarna svrha ove misije ilustracija vitalnog dijela ljudskog postojanja: umjetnosti.

I dok će taj robot na Mjesecu možda i milijunima godina morati funkcionirati pod ekstremnim uvjetima koji tamo vladaju, njegova će egzaktna replika uskoro biti izgrađena i izložena ovdje na Zemlji kako ljudi ne bi zaboravili na original.


Tekst: telegram.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close