Turizam

Ovo su najsretnije zemlje na svijetu u 2016. godini

Kolo sreće se okreće, no sudeći po izboru najsretnijih zemalja na svijetu, ta izreka baš i ne stoji. Naime, među najsretnijim zemljama ponovno su se našle one sa sjevera europskog kontinenta, a koje su najnesretnije, nije teško pretpostaviti.


Ove godine u istraživanju sreće stanovnika sudjelovalo je ukupno 158 zemalja, a među njima se našla i Hrvatska. Lijepa Naša ove je godine zauzela 74. mjesto, što znači da smo u susjedstvu na solidnom drugom mjestu. Bolje od nas stoji tek Slovenija (63. mjesto), dok su Srbija, BiH i Crna Gora zauzele 86., 87., i 88. mjesto. Najnesretniji naš susjed je pak, Mađarska na 91. mjestu.

Najsretnija zemlja na svijetu je Danska, kojoj se očito ne tepa uzaludno “zemlja sretnih ljudi”. Danci su tako na tronu naslijedili Švicarsku koja je ovogodišnji izbor završila drugoplasirana.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close