VijestiTurizam

Ovo su najsigurnije aviokompanije na svijet!

Ako letite zrakoplovima sljedećih kompanija, male su šanse da ćete nešto loše doživjeti. Ipak, svaka medalja ima dvije strane, pa donosimo i one kompanije koje su u prošloj godini bile najgore!


AirlineRatings.com objavio je godišnju listu najsigurnijih aviokompanija na svijetu.

Od 407 raznih aviokompanija koje su bile uključene u istraživanje, prvo mjesto kao najbolja, zauzela australska kompanija Qantas, iza kojeg su se smjestili Alaska Airlines i All Nippon Airlines.

Kompanijama je za sigurnost dodjeljivano od 1 do 7 zvjezdica, a čak je 148 kompanija dobilo maksimalnih sedam zvjezdica za sigurnost. S druge strane, zabrinjava i činjenica kako je čak 50 kompanija dobilo tri ili manje zvjezdica u istoj kategoriji.

Kod ocjenjivanja u obzir je dolazilo nekoliko faktora, kao što su broj avionskih nesreća, kažnjavanje osoblja zbog odnosa prema putnicima i neke slične stvari.

Što se tiče najgorih, na ovoj neslavnoj listi stranice AirlineRatings.com su se našle Batik Air, Bluewing Airlines, Citilink…

20 najsigurnijih (po abecedi):

1. Air New Zealand
2. Alaska Airlines
3. All Nippon Airlines (ANA)
4. American Airlines
5. Cathay Pacific Airways
6. Emirates
7. Etihad Airways
8. EVA Air
9. Finnair
10. Hawaiian Airlines
11. Japan Airlines
12. KLM
13. Lufthansa
14. Qantas
15. Scandinavian Airline System
16. Singapore Airlines
17. Swiss
18. United Airlines
19. Virgin Atlantic
20. Virgin Australia

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: punkufer.dnevnik.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close