Lifestyle

Najpopularnije žensko ime na svijetu

Popularnost tradicionalih imena u kulturama diljem svijeta se smanjuje, a analizom najpopularnijih imena u raznim državama – žensko ime Sofija se najčešće javlja.Sofija, Sofia Sophia i druge izvedenice tog imena najpopularniji su odabir imena za djevojčice diljem svijeta, pokazala je analiza statističkih podataka diljem svijeta.

To je ime prvi odabir u devet zemalja svijeta, uključujući Rusiju, Meksiko i Italiju, a u još 20 zemalja se nalazi na drugom ili trećem mjestu, zaključak je studije Laure Wattenberg.
– Pokazatelj je to globalizacije i jakog utjecaja tuđih kultura. Trend je da tradicionalna imena više nisu tako popularna – izjavila je Wattenberg za Live Science.

Smatra da je ključ uspjeha imena Sofija to što se lako izgovara u većini jezika, a značenje imena je mudrost.

Najpopularnija imena u našim područjima
Prema podacima iz Hrvatske, BIH, Srbije i Crne Gore, najpopularnija imena u 2014. su Ana za djevojčice i Luka za dječake. U Hrvatskoj su najpopularnija muška imena Luka, Ivan, Marko, David, Filip, Petar, Josip i Jakov. Top listu za djevojčice čine Ana, Mia, Lana, Lucija, Sara i Ema.


 

Tekst: 24sata.hr 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close