Grad ZagrebZdravlje

Najmanje deset novooboljelih, po pet slučajeva u Zagrebu i Splitu!

Prema izvješću NZJZ – a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 80 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije 5 je novooboljelih osoba.


Tri osobe su iz Splita dok je jedna osoba iz Solina.

Među novooboljelim osobama je i jedna strana državljanka iz Irske koja se od dolaska u Hrvatsku nalazi u samoizolaciji. Njihovi kontakti su obrađeni te se 30 osoba nalazi u samoizolaciji. Jedna osoba je hospitalizirana u KBC – u Split.

Pet novooboljelih i u Zagrebu

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo u podne je priopćio kako je na području metropole zabilježeno još pet novih slučajeva zaraze. “Pet je novooboljelih. Nažalost imamo pogoršanje u Zagrebu, kao i u Hrvatskoj”, rekao je Vjekoslav Jeleč i apelirao na pridržavanje epidemioloških mjera.

Reagirao je i gradonačelnik Milan Bandić, poručivši da mu je žao što se ovo događa te pozvao Zagrepčane da budu još discipliraniji. “Teško smo bili došli do nule, a sad imamo 4 do 6 novooboljelih dnevno. Ovo je naš glavni grad, jedina domovina i moramo čuvati svaki ljudski život”.

Otkriveno je da je jedna oboljela osoba s Instituta Hrvoje Požar, jedna je došla iz Srbije, dok za presotale tri osobe nije utvrđen način zaraze.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close