Karijera

Najbolji radnici u Hrvatskoj dolaze iz Đakova, Splita i Zagreba!

Mali svjetionik već petu godinu nagrađuje najbolje radnike Hrvatske sa 100.000 kuna za prvo mjesto, 10.000 drugo i 5.000 kuna za treće osvojeno mjesto.


U Zagrebu u City Plazi je 11.11. uz online prijenos održana dodjela nagrade u sklopu projekta Mali svjetionik koji je nadahnut radom i djelom pokojnog Dr. Dražena Glavaša, a provodi se u svrhu otkrivanja svjetionika čija osobnost inspirira i ulijeva nadu u bolju Hrvatsku.

Do kraja rujna pristiglo je skoro 800 prijava iz svih krajeva Hrvatske, a priče 10 „onih posebnih“ dirnule su i osvojile srca 22 člana komisije. Kao i prethodnih godina, javnost je imala priliku dati svoj glas za svog favorita čime je pristiglo skoro 12.500 glasova.

Titula najboljeg radnika otišla je u Đakovo, profesorici Nataši Šantić iz Ekonomske škole Braća Radić koja je dobila 3.410 glasova publike.

„Velika mi je čast biti dio projekta koji stavlja naglasak na dostojanstvo ljudskoga rada, poštenje i velike stvari koje čovjek svakodnevo radi. Radim u srednjoj školi s mladim ljudima i često im naglašavam kako nije važno samo znanje, već i vještine i ljudski pristup radu kako bi danas sutra bili pošteni i vrijedni radnici. Ovom nagradom sam dobila novu i još jaču motivaciju da nastavim predano raditi.“ – kazala je pobjednica Malog svjetionika, Nataša Šantić nakon dodjele nagrade.

Drugo mjesto i 10.000 kuna osvojio je Marin Ivančević, medicinski tehničar u kolima hitne pomoći iz Splita s osvojenih 2.628 glasova javnosti, dok je teta Ana Madžar iz Osnovne škole Ljubljanica u Zagrebu prikupila 2079 glasova i osvojila treće mjesto i 5.000 kuna. Svaku čestitku zaslužuju i ostali finalisti koji su činili Top 10 ove godine i koji svakodnevno čine naše društvo boljim mjestom.

S obzirom na neprofitni karakter, zahvaljujući organizatorima – društvu Mazars, udruzi Partner, udruzi Rhema i Tim Kabel, partnerima Bit Promet, Profil Klett, Bauwerk Grupi i TECE te prijateljima projekta U4HR, HUP, CROMA, DM i Jamnici te medijskoj podršci projekt je ponovno ispunio svoju misiju i dodijelio nagradu kandidatima koji su osvojili srca javnosti.

 

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close