LifestyleScena

Najbolje vrijeme za poslovni sastanak je…

Čak 100.000 posjetitelja stranice  američkog poslovnog portala “Lifehacker”odabralo je utorak kao najproduktivniji dan u tjednu. Stručnjaci smatraju kako su dva moguća razloga za to zašto je utorak najproduktivniji: prvo, utorkom više niste opterećeni zaostacima posla od proteklog tjedna, a drugo, ostalo je još dovoljno vremena da obaveze izvrše do kraja tjedna.


No kad je trebalo precizirati idealno vrijeme za važan sastanak u tjednu opet je prevagnuo utorak  i to oko 15 sati, pokazala je usporedba odgovora 100.000 posjetitelja stranice „Lifehacker“, koji su se tijekom dvije godine prijavljivali na 34.000 događaja oglašenih na toj stranici.

Što se tiče termina za poslovni sastanak, za sve dane u tjednu, najgorim se vremenom smatra početak dana, između 9 i 10 ujutro, jer to znači da bi se radnici trebali pripremiti dan ranije, što većina neće učiniti. Fleksibilnost pomalo raste do 11 sati, no na vrhuncu je u 15 sati, pa je to dobro imati na umu ako vam je važno da sastanak bude učinkovit. Vodite računa i da sastanak koji je započeo oko 15 sati ne bude predug, jer fleksibilnost pada već iza 16 sati, dok se nakon 17 sati doslovno strmoglavljuje.

Ukratko, dok ljudi gledaju na sat ne bi li došlo vrijeme da krenu kući, padaju šanse da nekoga nagovorite na kupnju ili ugovorite posao.  Ako imate problem s tim da primatelji najčešće ne obrate pažnju na e-mailove koje im šaljete, ili ne dobivate odgovore, moguće je da ste ih poslali u krivo vrijeme. Slično je i sa zahtjevom za povišicu: ako vam šef ne odgovara, postoji mogućnost da ste odabrali krivi trenutak. Mudro je samo reorganizirati vrijeme kako biste bili učinkovitiji.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close