Turizam

Najbolje stvari koje trebate učiniti u veličanstvenom Berlinu

Berlin je grad u kojem ćete lako postati vegetarijancem. Ne zbog zaštite životinja, nego čisto zbog toga jer je vegetarijanska ponuda u restoranima toliko dobra da će vas jednostavno osvojiti na prvu…


U potrazi ste za najboljim stvarima koje treba učiniti u Berlinu? Super, došli ste na pravo mjesto, nema potrebe da tražite dalje. Berlin će vas oduševiti. Ovaj grad toliko je jedinstven, prljav, jeftin i u potpunosti različit od ostatka Njemačke.

Istražite tržnice

Stanovnici Berlina drže do svojih tržnica. Skoro svaki dan naići ćete na novu tržnicu gdje ćete pronaći mnoštvo hrane i rabljenih stvari koje će privući vašu pažnju. Pripremite se za razne okuse domaće i svjetskih kuhinja, ali i na to da ćete pronaći mnoštvo antikviteta raštrkanih tržnicama diljem cijeloga grada. Jedna od najpoznatijih tržnica rabljene robe svakako je Mauerpark Flohmarkt. Nekada je uz samu tržnicu prolazio Berlinski zid, što ga je svojevremeno činilo mrtvom zonom. Danas, u potpunosti suprotno nego prije, ovdje se svake nedjelje održavaju glazbeni festivali sa štandovima prepunim hrane, lokalnim obrtnicima koji nude svoje rukotvorine i brdima rabljene robe kroz koje možete slobodno prekapati. Uz tržnice rabljene robe iznimno su popularne tržnice s hranom. Najveća od svih je ona u Thai parku. Svakog dana u tjednu, no najviše subotom i nedjeljom, ovdje ćete pronaći veliki izbor slastica i raznih delicija koje će privući vašu pažnju. Jedinstveno iskustvo u kojem ćete pronaći neka od najboljih tajlandskih jela izvan Tajlanda, a sve to s berlinskim štihom.

bernauer-strae-113173_640
Berlinski zid Izvor: Pixabay

Vratite se u prošlost

Istina, u zadnjem stoljeću Berlin je bio grad u kojem se mnogo toga odigralo i zato iskoristite priliku kako bi se educirali o bogatoj povijesti i zbivanjima koja su imala toliki utjecaj na lice Europe. Učenje o njemačkoj povijesti veoma je popularno među posjetiteljima Berlina, no imajte na umu da posjet takvim lokacijama budi poprečne osjećaje u vama. Ako vas zanima Drugi svjetski rat i Berlinski zid onda svakako morate posjetiti Topography of Terror, gdje ćete imati prilike hodati svojevrsnim timelineom ovih, iznimno važnih događaja. Nedaleko ovog muzeja nalazi se Checkpoint Charlie na kojem ćete naučiti o životu s one strane Zida. Na putu prema centru svakako stanite kraj Brandenburških vrata, gdje ćete imati priliku za dobru fotografiju. U blizini se nalazi i zgrada parlamenta Reichstag, s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Samo pet minuta šetnje odavde naići ćete na snažni židovski memorijalni centar. Svakako iskoristite priliku i istražite podzemni dio muzeja. Osjećaji s kojima ćete se morati boriti, otvorit će vam novi pogled na svijet i dati vam puno toga za razmišljanje. Kako biste dobili bolji uvid u važnost i posljedice koje su nastale podizanjem Zida, skoknite do galerije East Side, u kojoj još uvijek stoji komad zida prošaran mnogim grafitima koje su načinili razni umjetnici.

Više na punkufer.dnevnik.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close