Vijesti

Najavljen Festival svjetla Zagreb 2018.

Na konferenciji za novinare jučer je najavljen kulturno-umjetnički projekt Festival svjetla Zagreb 2018. koji će se održati na više lokacija u središtu grada od 15. do 18. ožujka 2018.


Festival svjetla će uz podršku Grada Zagreba i HEP-a, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, ujediniti najmoderniju tehnologiju atraktivnih audiovizualnih instalacija i svjetlosnih projekcija.

Dok je prvi festival svjetla održan prošle godine na sedam lokacija, ovogodišnji donosi atrakcije na čak 19 lokacija

“Festival će se održavati u Tunelu Grič, Kuli Lotrščak, Tomićevoj ulici s nizom zanimljivosti na njezinim stepenicama uz uspinjaču, Vranicanijevoj poljani, Strossmayerovom šetalištu, Art parku. Park Grič će očarati posjetitelje hologramima, a Galerija Klovićevi dvori disco kuglama. Na Platou Gradec tema će biti Laserska priča, dok će fasada Pravnog fakulteta zablistati 3D mapping projekcijama inspiriranih proljećem. Osvjetljeni portali u Opatičkoj ulici će voditi posjetitelje prema svjetlosnim atrakcijama u Hrvatskom institutu za povijest i u velikome dvorištu Muzeja grada Zagreba”, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.


 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close