Scena

Najava: Vrijeme je za prvog hrvatskog James Bonda!

6. lipnja u Bjelovaru će se održati svečana, međunarodna filmska premijera režijskog prvijenca Igora Pečenjeva pod nazivom Double-O.


Kulturni i multimedijski centar u Bjelovaru 6. lipnja u točno 20.07 biti će filmski centar. Ovaj hrvatski grad posjetiti će glavom i bradom  James Bond, u sklopu jedinstvene projekcije  koja će na vidjelo iznijeti neke iznimne, ali slabo poznate činjenice.

Jeste li znali da je inspiracija za novelu planetarno popularnog Jamesa Bonda bio špijun s naših prostora? Ukoliko niste, upamtite ime Dušana Popova, Dubrovčanina i dvostrukog agenta, ujedno i glavnog lika filma Double – O, koji će se po prvi puta u svijetu  moći pogledati u Bjelovarskom kinu. Naime, pisac Ian Fleming je popularni “Casino Royale” utemeljio na istinitom događaju iz Lisabonskog Casina, u kojem je vidio Dušana u akciji, a premijera koja će se održati u Bjelovaru tako je igrani film o stvarnom Jamesu Bondu.

Ovaj kratkometražni film čiju skorašnju premijeru svi s nestrpljenjem očekuju snimljen je u Pragu, a radnja se događa u nekoliko svjetskih gradova za vrijeme 2. svjetskog rata. Svečana premijera filma održati će se na “Dan D” 06.lipnja, pošto je Popov odlikovan od strane Engleskog Kralja za svoje zasluge za dezinformiranje protivnika i omogućavanje iskrcavanja u Normandiji.

Radi se o koprodukciji između Češke i Hrvatske koju povezuje jedan od producenata filma Igor Pečenjev. Bjelovarski glumac tako je jedini hrvatski glumac u filmu Double-O, a baš zbog njega premijera će se i održati u Bjelovaru.

„Ideja je rođena iz strasti. Slijedio sam svoje srce i želio napraviti “špijunski” film, ali ne da bude jedan od, već da bude poseban, da bude drugačiji od ostalih“, naglašava Pečenjev.

Najpoznatiji tajni agent na svijetu već od 19.30 sati uz crveni tepih, glazbu i Votku Martini (protresenu, ne promiješanu), dočekati će sve posjetitelje, a neposredno nakon svečane premijere zabava se nastavlja u ICE Night Baru na 007inspiration domjenku na tematskom partyju. Na premijeru iz inozemstva dolaze glavni glumci filma, kao i nekoliko poznatih hrvatskih glumaca.

S obzirom da je ovo međunarodni projekt koji će zasigurno imati utjecaja i na svjetske filmske  trendove, projekt je prepoznat od strane brojnih domaćih i međunarodnih partnera.

Iz Hrvatske ističemo Grad Bjelovar, Kulturni i multimedijski centar u Bjelovaru, Ice bar u Bjelovaru, Visiobike, Vivid produkcija,  FrogCity Studio i Lika Club. Iz Češke su se posebno istaknuli Grand Hotel Praha i Caffe Mozart u Pragu.

Više informacija o samom filmu možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Double-O. Napominjemo i da je film uvršten na svjetski IMDb što možete pogledati ovdje – IMDb Double-O.

EVERY MEDAL TWO SIDED


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close