Film i TVVijestiScenaKultura

NAJAVA: U Delnice stiže peti KotarFEST!

Gorski kotar će od 30. lipnja do 3. srpnja biti središte filma, kazališta i zabave i to u sklopu jubilarnog, petog izdanja KotarFEST!-a

Jubilarni peti KotarFEST!, festival kazališta i filma, ponovo u Gorski kotar dovodi renomirane domaće i strane kazališne umjetnike. Od četvrtka 30. lipnja do nedjelje 3. srpnja 2016. Delnice će „disati kulturu punim plućima“ uz umjetnike poput Zijaha Sokolovića, Pere Kvrgića, Lele Margitić, Barbare Rocco i mnogih drugih koji će sudjelovati u ovogodišnjem izdanju festivala.

Posjetitelji će moći uživati u bogatom kazališnom, filmskom, glazbenom..pa čak i cirkuskom programu. Tako će biti izvedena predstava „Čelične magnolije“ redateljice Barbare Rocco, „Medvjed“ Zijaha Sokolovića i jazz trija „Lolita“, kao i još jedne „Stilske vježbe“ legendarnog kazališnog dvojca Pere Kvrgića i Lele Margitić. Poseban dio programa ove godine čini i otvorenje kazališne scene „Pero Kvrgić“ u Radničkom domu u Delnicama.

 „Pero Kvrgić jedna je od naših živućih legendi i jedan od najpoznatijih goranina na hrvatskoj umjetničkoj sceni pa smo odlučili odati mu i službeno čast otvorenjem kazališne scene posvećene upravo njemu“, izjavio je Matija Kezele, direktor KotarFEST!a.

Osim kazališnih predstava, u programu festivala nalaze se i domaći i strani filmovi, s naglaskom na produkcije iz susjednih zemalja – Italije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, pa će se tako na repertoaru naći projekcija proslavljenog filma „Zvizdan“ Dalibora Matanića, slovenski film „Pot v raj“ Blaža Završnika, te „L’Attesa“ redatelja Piera Messine.

Također, dio festivala bit će namijenjen i mlađim uzrastima koji će se zabavljati uz kazališne i lutkarske predstave te ulične svirače, a posjetitelji će se moći uključiti i u radionice plesa na svili, žongliranja te „acro balansa“. Bit će tu i zabavnih kvizova kao i cirkuski program koji osmišljava umjetnički direktor Crvenih noseva, Zoran Vukić:

“Delnički Park kralja Tomislava zaživjet će kao nikad do sad. Osim što će vidjeti razne performanse, posjetitelji će se moći i uključiti u radionice kako bi naučili pokoji trik.“

KotarFEST! godinama posjećuju stanovnici Gorskog kotara, ali i zaljubljenici u kulturu iz Rijeke. Riječani do Delnica mogu doći za svega dvadesetak minuta što ga čini idealnom destinacijom za bijeg od gradskih vrućina.

Petar Hrg, direktor turističke zajednice grada Delnice, najavio je i uvođenje izvanrednog vlaka za Delnice kako bi dolazak na festival bio još jednostavniji: „U suradnji s Hrvatskim željeznicama, uveden je izvanredni vlak za Delnice po cijeni od 40,00kn koji ide u subotu ujutro, uz već redovni vlak na relaciji Rijeka-Delnice za koji će karta biti snižena 50% . Sada zaista ne postoje nikakve prepreke za dolazak na KotarFEST!.“

U suradnji s TZ Delnice ove godine će na festivalu biti otvoren i kamp za sve koji vole spavanje pod zvijezdama. Boravak u kampu tijekom trajanja festivala je besplatan, a u blizini je svih festivalskih programa.

Ulaznice na festival simboličnih su cijena. I dok je glazbeni program besplatan, projekcije filmova su 20,00kn. Za večernje predstave posjetitelji će izdvojiti 50,00 kn, a za dječje 20,00 kn.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close