PolitikaIzdvojeno

Načelnik u imovinsku upisao kuću, OPG i dobiva poticaje – među prvima je na listi za stambeno zbrinjavanje

DONJI LAPAC

Načelnik Općine Donji Lapac, SDSS-ovac Ilija Obradović, prema imovinskoj kartici ima kuću s okućnicom, OPG i još nekoliko nekretnina, godišnje dobiva preko 170 tisuća kuna državnih poticaja i prima mjesečnu načelničku plaću od 8018 kuna, ali je svejedno na listi prvenstva za stambeno zbrinjavanje za 2021. godinu, pišu 24sata.


Listu je u ožujku objavila Ličko-senjska županija i po kojoj se “u okviru modela E daruje građevinski materijal za obnovu, dogradnju i završetak izgrađene obiteljske kuće ili materijal za gradnju u slučaju da kuća još ne postoji”. Na toj se listi Obradović ne vodi pod Donjim Lapcem nego pod Plitvičkim jezerima.

S obzirom na riješeno stambeno pitanje i visoke prihode, zbog čega se nalazi na listi prioriteta za stambeno zbrinjavanje, i to u općini u kojoj ne živi, načelnika Obradovića su pitali novinari 24 sata. On im je potvrdio da ima kuću i OPG, no kaže da je riječ o nesporazumu.

“Gledajte, ja sam još 2010. podnio zahtjev za stambeno zbrinjavanje, kad nisam bio oženjen, kad nisam imao kuću na sebi, nisam tada imao ništa na sebi. Tada su bile i moje sestre tu, zajednički smo podnijeli, a one su u međuvremenu otišle u inozemstvo. U 2012. sam se ozbiljnije krenuo baviti poljoprivredom, stvorio sam OPG, došlo je do braka, došlo je i dijete na svijet, a onda smo supruga i ja kupili kuću u Donjem Lapcu od njene rodbine”, objašnjava Obradović i dodaje da je priča o zbrinjavanju puka greška.

To je moja greška od prošle godine. Kad ured formira listu prvenstva, traži ugovore i onda se provjerava imate li vlasništvo ili ne. Prošle godine su mi rekli da sam na listi u Korenici. Ja nisam imao pojma, mislio sam da sam zatvorio to, mislio sam da je završena priča, nisam ni sanjao da sam u proceduri, od 2014. se nisam time bavio“,  kaže Obradović.

Na pitanje zašto onda lani nije prekinuo cijelu proceduru odgovara:

“Imao sam obaveza, nisam im poslao odustajanje. Rekao sam im usmeno. Istina je da formalno pravo na zbrinjavanje nemam jer imam kuću na sebi. Ja sam trebao zatražiti odustajanje. To je moj propust, moram ovih dana otići u ured u Gospić da potpišem izjavu o odustajanju”

Na pitanje kako to da je sada na listi za Plitvička jezera kaže:

“Gledajte, ja sam tada imao ambiciju prelaska u Korenicu. To s liste je lokacija za Korenicu. Mislio sam prijeći gore živjeti i možda se u budućnosti baviti turizmom, ali otišao sam ipak u poljoprivredu”


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close