LokalnaPolitikaIzdvojeno

Načelnik Perušića Turić je priveden u policiju, razlog je pucanje na romsku obitelj?

PROBLEMI U PERUŠIĆU

Načelnik općine Perušić Ivica Turić u nedjelju je završio u policijskoj postaji u svojstvu osumnjičenika, doznaje Jutarnji list.


Povod privođenju je navodni okršaj s romskom obitelji Adamić, koja prvog čovjeka općine tereti da je pucajući iz pištolja ugrozio život dvojice dječaka, sina i unuka Nade Adamić dok su bili na njivi preko puta kuće u Studenačkoj ulici.

Načelnik ličke općine je, prema prijavi po kojoj je intervenirala policija, ispalio hice iznad glava klinaca koji su lovili odbjegle koze, navodi Jutarnji list. Iz PU ličko-senjske su za Jutarnji rekli da je policija postupala u Perušiću i da je kriminalističko istraživanje u tijeku kako bi se utvrdile sve okolnosti iz prijave.

Da je Turić uhićen potvrdio je za Jutarnji i zamjenik načelnika općine Mihael Kurteš:

“Ne znam što se točno dogodilo.Mogu samo reći da je načelnik Turić još pod ingerencijom policije”, rekao je  Kurteš.

Sukob s romskim obiteljima u Perušiću tema je o kojoj se priča već godinama, ali sada je sve postalo mnogo ozbiljnije. Dok lokalni mještani Perušića s jedne strane strane optužuju Rome za bogati život na temelju ubiranja državnih poticaja na velikim zemljištima u Lici, s druge strane Romi tvrde da su žrtve nasilne većine koja im bez temelja osporava njihov način života i držanja stoke.

Sada je u sve očito ozbiljno upleten i načelnik Perušića Turić.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Screenshot Loki TV

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close