Vijesti

Na Velebitu sagradio devet ilegalnih kuća, sutkinja donijela začuđujuću presudu: ‘Lošeg je imovinskog stanja…‘

Uz uvjetnu kaznu, Koić mora platiti i 100 eura za troškove suđenja jer je riječ o “umirovljeniku lošeg imovinskog stanja”.


Vlasnik tvrtke “Alfa Koić” iz Starigrada Paklenice, službeno registrirane za stočarstvo, 60-godišnji Ante Koić koji je u naselju Veliko Rujno na zaštićenom području Parka prirode Velebit ilegalno izgradio devet objekata, na Općinskom sudu u Zadru proglašen je krivim i osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu, piše Slobodna Dalmacija.

Sutkinja Ivana Parać Krišto odredila mu je kaznu od jedne godine zatvora s rokom kušnje od pet godina, a Koić, koji se nije pojavio na izricanju, nakon pravomoćnosti presude mora ukloniti bespravne građevine na temelju rješenja Državnog inspektorata od 15. listopada 2021. godine.

Kao investitor bez građevinske dozvole izgradio je devet objekata različitih tlocrtnih dimenzija iako je bio svjestan da je planina Velebit na potezu od zaleđa Senja do rijeke Zrmanje s pripadajućim obalnim pojasom, u ukupnoj površini od 200 tisuća hektara, proglašena parkom prirode.

Slučaj ilegalnih radova i uzurpacije privatnog zemljišta, ali i zaštićene prirodne baštine, Općini Starigrad, Državnom inspektoratu, Državnom odvjetništvu, USKOK-u i drugim nadležnim institucijama prijavio je Ante Milovac, stanovnik Starigrada Paklenice koji se odlučio obratiti i medijima nezadovoljan zbog sporog djelovanja pravne države.

Tek kad su se mediji toga uhvatili, došlo je do konkretne reakcije pravne države – izjavio je tada Milovac koji je zbog svojih prijava primao i prijetnje smrću.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: jutarnji.hr | Foto: Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close