Vijesti

Na području Policijske uprave ličko-senjske u prvih 6 mjeseci ove godine predano više od 8800 komada streljiva

POZITIVNA PRAKSA

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Jučer je građanin  s područja Brinja dragovoljno predao ručnu bombu M-75 i 20 komada streljiva call. 7,9, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

U sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, u kojoj građani mogu dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva na području Policijske uprave ličko-senjske u prvih 6 mjeseci 2023. godine građani su predali:

  • 8866 komada raznog streljiva (od čega 8836 za dugo, te 30 za kratko oružje),
  • 17 komada raznog vatrenog oružja (automatske/poluautomatske, pištolji… ),
  • 16 komada ručnih bombi,
  • 6 mina.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija, stoga apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.


 

Komentari

Komentara


Izvor: PU Ličko-senjska | Foto: unsplash.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close