KontinentalniVijestiTurizam

Na kontinentu, za razliku od obale, rekordne brojke: Više gostiju i noćenja nego 2019. godine

U Hrvatskoj se odmara oko 615.000 turista, od čega 560.000 stranaca, a 17.000 ih je izabralo neke od turističkih destinacija na kontinentu.


Oko devet tisuća ih, pritom, trenutačno boravi u našem glavnom gradu. Obala, dakako, ima apsolutni primat, ali zato unutrašnjost bilježi bolje trendove. Naime, Hrvatska za proteklih osam mjeseci knjiži osam posto više gostiju i dva posto više noćenja nego lani (u odnosu na 2019. podjednak rezultat). Samo jadranske županije od početka godine upisale su 14,5 milijuna gostiju i 85,3 milijuna noćenja, što u odnosu na lani predstavlja rast od sedam posto u dolascima i dva posto u noćenjima, te izjednačenje s 2019.

Istovremeno, kontinent je tijekom prvih osam mjeseci ugostio 889.000 turista, koji su ostvarili 1,9 milijuna noćenja što je plus prema lani od 15 posto u dolascima i 14 posto u noćenjima. Za razliku od obale, turističke brojke u unutrašnjosti zemlje za osam su mjeseci bolje nego rekordne 2019. – gostiju je šest, a noćenja osam posto više nego te godine.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close