Ličko-senjska županija

Muškarac u Gospiću silovao maloljetnicu, pušten je da se brani sa slobode

Muškarac (38) silovao je maloljetnicu (16) u Gospiću. Ispitan je u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, a sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je prijedlog ŽDO-a u vezi s istražnim zatvorom.


Priopćenje ŽDO-a Karlovac prenosimo u cijelosti.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 20. ožujka 2022., po primitku kaznene prijave Policijske postaje Gospić, provelo dokaznu radnju ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 1. točka 2. u vezi članka 153. stavak 1. KZ/11.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode na području grada Gospića.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. ZKP/08). Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je takav prijedlog i osumnjičeniku odredio mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s određenim osobama.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu uložilo je žalbu na odluku suca istrage.”


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close