Ličko-senjska županija

Muškarac u Gospiću silovao maloljetnicu, pušten je da se brani sa slobode

Muškarac (38) silovao je maloljetnicu (16) u Gospiću. Ispitan je u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, a sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je prijedlog ŽDO-a u vezi s istražnim zatvorom.


Priopćenje ŽDO-a Karlovac prenosimo u cijelosti.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 20. ožujka 2022., po primitku kaznene prijave Policijske postaje Gospić, provelo dokaznu radnju ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 1. točka 2. u vezi članka 153. stavak 1. KZ/11.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode na području grada Gospića.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. ZKP/08). Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je takav prijedlog i osumnjičeniku odredio mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s određenim osobama.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu uložilo je žalbu na odluku suca istrage.”Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close