Turizam

München: grad kulture, crkava i dobrog piva

Glavni grad njemačke pokrajine Bavarske, München,  poznat je kod nas Hrvata zbog dvije činjenice. Naravno prvo je slavni Oktoberfest, festival piva koji se održava svake godine tijekom jeseni. Druga činjenica zbog koje je popularan kod nas Hrvata je ta što u ovaj grad dolazi sve više mladih ljudi kako bi pronašli posao i bolju budućnost.


Iako ne treba zanemariti ni jednu od navedenih činjenica, München je ipak veliki grad koji rijetko tko od nas gleda kao turističku atrakciju – osim kada ga ‘barimo’ zbog Oktoberfesta. No je li München isplativ za istraživanje ili je on samo grad gdje se puno radi i pije dobro pivo?

Ja sam München posjetio samo jednom i to početkom siječnja ove godine, ali samo na dva sata, bio sam na povratku kući s putovanja i stali smo u njemu popiti kavu. Glavni razlog zbog kojeg smo se tako malo zadržali u Münchenu je to što je taj dan padala nekakva čudna kiša te nam nije bilo previše do razgledavanja, a i vodič je već bio polako naporan nakon što smo ga šest dana slušali. Uglavnom, uspio sam zapamtiti neke od znamenitosti koje obilježavaju ovaj grad, i moram priznati da jedva čekam da se vratim i u potpunosti istražim ulice ovog kozmopolitskog grada.

Dvorac Nymphenburg

Palača Nymphenburg je najveća barokna palača u Njemačkoj. Izgrađena je između 1664. i 1675. godine, a posebna je po tome što ima jednu od najvećih glavnih zgrada u Europi. Uz palaču nalazi se i tvornica porculana, a oko palače prostiru se predivni vrtovi izgrađeni po uzoru na velike vrtove engleskih palača. Uz tvornicu porculana, naslonjena na glavnu zgradu palače, nalazi se i dvorana s kočijama u kojoj se nalazi veliki broj kočija od kojih neke datiraju još iz vremena gradnje palače.

Njemački muzej

Ovo je najveći tehnološko znanstveni muzej u Europi koji nudi široki spektar izložbi na kojima možete vidjeti razvoj tehnologije i znanosti do današnjih dana. Impozantna građevina, u kojoj se nalazi muzej, leži na malenom otoku koji se nalazi na rijeci Isar. S obzirom na veličinu muzeja moja je preporuka da u istraživanje krenete rano ujutro i zadržite se sve do zatvaranja.

Pročitajte cijeli članak na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: punkufer.dnevnik.hr / thousandwonders

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close