VijestiNacionalnaPolitika

Mostovci o pucnjavi i migrantima: ‘Vojsku na granicu!’ HDZ nazvao mlitavcima, Možemo! migrantoljupcima

OŠTRA REAKCIJA

Na svojim društvenim mrežama napisali su da je ‘dosta politika koje podržavaju ilegalne i masovne migracije’. Policija je potvrdila događaj, da se u blizini granice s BiH čuo pucanj te da su to prijavili specijalci koji su bili u ophodni.


Nakon što se objavila vijest da je u srijedu na području Cetingrada i Slunja u poslijepodnevnim satima dogodila pucnjava u blizini granice s Bosnom i Hercegovinom, stranka Most zazvala je slanje vojske na granicu.

Na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter) objavili su: “Vojsku na granice! Dosta je politika koje podržavaju ilegalne, masovne migracije! Što na oružani napad na hrvatsku policiju kažu migrantoljupci iz Možemo! i mlitavci iz HDZ-ana daljinski iz Bruxellesa? Vrijeme je za politiku koja beskompromisno štiti sigurnost građana!”

Samu pucnjavu su prijavili specijalci koji dežuraju u Karlovačkoj županiji na granici i to da je netko iz skupine migranata zapucao prema njima iz vatrenog oružja.

Prema neslužbenim informacijama na tom području primijećeno je 50-ak migranata. Na terenu su bili specijalci, a u zraku je bio i helikopter.

Nije poznato tko je točno zapucao na policajce, ali osječki specijalci naveli su da su pucanj čuli nakon što je skupina odvraćenih migranata krenula u nama susjednu državu.

O svemu se oglasila i policija koja je navela da se sve dogodilo oko 15.40 sati kada su policijski službenici, koji rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija na području općine Rakovica u mjestu Koranski Lug, čuli su nekoliko pucnjeva s teritorija Bosne i Hercegovine.

“i to nakon što su grupu migranata spriječili u namjeri pokušaja nezakonitog prelaska državne granice i ulaska na teritorij Republike Hrvatske. Također, o ovim saznanjima obaviještena je i policija BiH te prema prvim informacijama nemaju saznanja o takvom događaju”, naveli su iz policije.

Dodali su i da ovo nije prvi put da hrvatski policijski službenici svjedoče pucnjevima na području BiH strane s obzirom na to da se radi o šumskom području u kojem se evidentiraju događaji i kaznena djela poput krivolova ili šumskih krađa.

No, u posljednje vrijeme primjećuju i određenu nervozu među krijumčarima i migrantima s druge strane granice jer zbog nemogućnosti nezakonitog prelaska državne granice dolazi do sukoba među njima.


 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close